stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Poklon prostovoljstvu v MO Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2017 08:48

V Novem mestu je bila včeraj slovesnost, namenjena prostovoljstvu in prostovoljcem.

V Novem mestu je bila ob včerajšnjem mednarodnem dnevu prostovoljstva krajša slovesnost, na kateri je župan MO NM Gregor Macedoni tradicionalno sprejel tiste posameznike in skupine, ki srčno in odprtih rok delujejo v novomeški občini. Sprejem je tokrat v svojih prostorih gostilo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v programu pa so nastopili tudi učenci Glasbene šole Lipičnik.

Osrednja govornica na prireditvi je bila predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc, za vodenje programa Starejši za starejše nagrajena celo v Evropskem parlamentu. V tem programu je v 13 letih delovanja 3.500 prostovoljcev pomagalo več kot 160.000 starejšim, od Evropskega parlamenta pa so prejeli nagrado Državljan Evrope 2017. Rožca Šonc je bila osebnost meseca julija na Vašem kanalu, ime tedna na Valu 202, nominirana pa je bila tudi za žensko leta pri reviji Zarja.

Zbrane je nagovoril tudi gostitelj dogodka predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Jože Okorn, ki tudi sam opravlja izjemno prostovoljno delo na področju invalidov.

Sicer pa Mestna občina Novo mesto na socialnem področju prek javnega razpisa podpira več kot 40 nevladnih organizacij, od humanitarnih in invalidskih organizacij, organizacij za samopomoč in drugih organizacij, ki s svojimi programi blažijo stiske in težave številnih posameznikov in skupin in tako prispevajo h kakovosti življenja občanov. Samo v te programe je vključenih preko 1.500 prostovoljcev vseh generacij.

V oddaji S Krko naokoli o prostovoljstvu