oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Ljubljana

V&F: Dolenjci, Belokranjci in Posavci v Ljubljani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2013 16:46

V okviru sejma sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas 2013, ki je danes na Gospodarskem razstavišču za štiri dni odprl svoja vrata, svoje produkte predstavljajo tudi Dolenjci, Belokranjci in Posavci. Terme Krka z nazivom sejalec 2012.

V okviru Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine se na letošnjem sejmu predstavlja tudi Turistično društvo Suha krajina iz Žužemberka. Kot je povedal predsednik omenjenega društva Vlado Kostevc "predstavljajo ponudbo, z njimi je sekcija ročnih del Turističnega društva, domače proizvode. Obiskovalce sejma pa že zdaj vabijo na tradicionalneTrške dneve v Žužemberku, ki bodo letos potekali od 12. do 15. julija in srednjeveški dan, ki bo v nedeljo 14. julija."

Tudi regija Posavje oziroma njihovi turistični ponudniki so v Ljubljani dobro zastopani. Predstavlja se 6 različnih občin, danes so imeli glavno besedo predstavniki iz občin Radeče in Bistrica ob Sotli. Tako so krstili splavarski zelenec, ki ga pripravljajo splavarji iz Radeč, je med drugim povedala Duška Kalin, predstavnica KTRC Radeče.

Svoje mesto na sejmu Alpe Adria pa je zavzelo tudi 5 občin, povezanik v destinacijo Kolpa. Peter Črnič iz RIC Bela krajina je povedal, da bodo letos "več poudarka sicer dali internetu in socialnim omrežjem, saj želijo privabiti tudi mlade turiste."

Podeljeni sta bili tudi priznanji SEJALEC 2012 za inovativnost v slovenskem turizmu

SPIRIT Slovenija, javna agencija*in Direktorat za turizem in internacionalizacijo pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sta na današnjem odprtju sejma Alpe-Adria Turizem in prosti čas že devetič podelili priznanje SEJALEC, tradicionalno priznanje za inovativnost v turizmu. Priznanji sta prejela turistična produkta GoOpti in Vitagen.


V okviru uradne otvoritve sejma sta bili podeljeni posebni priznanji za inovativnost v slovenskem turizmu – priznanji SEJALEC. Nagrado sejalec v slovenskem turizmu podeljujejo od leta 2004, namenjena pa je prepoznavanju najbolj ustvarjalnih in inovativnih dosežkov v turizmu v preteklih letih. Letos je na razpis prek Banke turističnih priložnosti Slovenije prispelo 12 novosti, med katerimi je osemčlanska strokovna komisija v večstopenjskem ocenjevalnem postopku izbrala dva zmagovalca. Naziv sejalec 2012 sta pridobili podjetji TM Vista, d. o. o. s produktom nizkocenovnih cestnih prevozov GoOpti in Terme Krka, d. o. o., ki so prepričale s produktom Vitagen - z gensko sliko do znanja za zdravje. Kot je povedala Janja Strašek iz Term Krka jim to priznanje veliko pomeni in jim daje nov zagon za naprej.

Kot je zapisala strokovna komisija, sta zdravje in dobro počutje neprecenljiva, a sodoben življenjski tempo mnogim ne omogoča, da bi natančno prisluhnili svojemu telesu in ugotovili njegove potrebe. V ta namen so v Termah Krka, d. o. o., PE Šmarješke Toplice, razvili program, s katerim s pomočjo analize genskega zapisa gostom pomagajo do bolj zdravega in ustreznega načina prehranjevanja in življenja. Individualna obravnava strank ter intenzivno in odgovorno sodelovanje s stroko so komisijo prepričali, da si produkt VitaGen - z gensko sliko do znanja za zdravje zasluži naziv sejalec 2012.

V enakovrednem boju za letošnji naziv pa je komisija prepoznala tudi dodano vrednost, ki jo slovenskemu turizmu prinašajo cestne povezave z letališči v tujini. Zaradi slabih letalskih povezav slovenskih letališč s svetom ta namreč privlačijo vse več potnikov. V podjetju TM Vista, d.o.o. so s produktom GoOpti po načinu poslovanja nizkocenovnega cestnega prevoznika bližnja tuja letališča povezali s Slovenijo. S tem se je povečala turistična dostopnost Slovenije tako na strani receptivnega kot tudi emitivnega turizma. Nagrajenega sejalca 2012 po mnenju komisije odlikujeta z lastnim znanjem razvita učinkovita informacijska podpora ter stremljenje h kakovostni izvedbi in nadgrajevanju storitve na vsakem koraku. 

Prvega sejalca je leta 2004 prejel ljubljanski hostel Celica, sledili so mu termalna riviera Term Čatež, kolesarsko potepanje po Panonskih Termah, Kekčeva domačija, portal Sloveniabike.com, potniško pristanišče Koper, Eskimska vas Krvavec, kulinarično središče Okusiti Slovenijo, Bohinj Park EKO hotel in leta 2011 še Gastronomski zakladi Istre.

Vlado Kostevc, predsednik TD Suha krajina


Duška Kalin, predstavnica KTRC Radeče


Janja Strašek, Terme Krka


Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem


Peter Črnič, RIC Bela krajina


Sejem Alpe Adria