sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice Novo mesto

V torek bodo zaprli Kandijski most

Piše: U.K.

Čas objave:
30.05.2018 07:35

V torek, 5. junija, po jutranji prometni konici se bodo dela v sklopu prenove mestnega jedra preselila v križišče Pugljeve ulice in Glavnega trga.

Zaradi del bo Kandijski most zaprt za promet, dostop v mestno jedro pa bo z avtomobilom mogoč do parkirišč pred Anton Podbevšek Teatrom.

Za stanovalce in potrebe poslovnih subjektov v tem delu mesta bo izvoz možen po Sokolski ulici, kjer bo promet potekal v nasprotni smeri kot sedaj. Po zagotovilih izvajalca bo Kandijski most prehoden za pešce. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev ter začasnega dvosmernega prometa bodo v tem času ukinjena tudi parkirišča na Kastelčevi ulici 9 (pred trgovino Agro d. o. o.).

Gre za najzahtevnejši del prenove, saj bo dostop do mestnega jedra v tem času najbolj otežen. Dela bodo potekala v dveh fazah, prva, ki se začne 5. junija, bo predvidoma trajala mesec dni, nato pa bo preko Sokolske ulice in Kandijskega mostu znova omogočen izvoz iz mestnega jedra. V drugi fazi se bo na tem območju izvajal zaključni sloj in polaganje tlakov.

Prenova mestnega jedra sicer še naprej poteka v skladu s predvideno časovnico. Arheološka izkopavanja so v zaključni fazi, gradbinci so v spodnjem delu v zadnjih tednih začeli z urejanjem pločnikov, za poletje pa v tem delu že načrtujejo tudi tlakovanje. Gradnja infrastrukturnega kolektorja napreduje proti vrhu Glavnega trga.