sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Novice Šmarješke Toplice

V Šmarjeških Toplicah 8. mednarodna konferenca ITIS

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2016 09:55

Novomeška Fakulteta za informacijske študije pripravlja v Šmarjeških Toplicah že 8. mednarodno konferenco ITIS. Letos so tema interdisciplinarna prepletanja med družboslovnimi in računalniškimi vedami, tudi tokrat pa kot predavatelji sodelujejo različni domači in tuji strokovnjaki.

Na konferenci bo predavalo pet glavnih govornikov ("Keynote speakers"). Marko Bohanec z ljubljanskega Inštituta Jožef Stefan bo predaval na temo podatkovnega rudarjenja za podporo odločanju. Boris Podobnik (Fakulteta za gradbeništvo Univerze na Rijeki) bo prisotnim predstavil metode napovedovanja množičnih zborovanj. Luka Kronegger z ljubljanske Fakultete za družbene vede bo predaval o sociološki analizi slovenske znanosti, Lovro Šubelj z ljubljanske Fakultete za računalništvo in informatiko bo govoril o analizi znanstvenih baz podatkov, Robert Kopal z Visoke šole Algebra v Zagreba pa bo zbranim predstavil analizo družbenih omrežij z namenom zagotavljanja državne varnosti.

Poleg omenjenih se bo na konferenci, ki bo potekala v angleškem jeziku, predstavilo še kar nekaj zanimivih gostov, ki bodo predstavljali relevantne teme s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij.