oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Črnomelj

V Secopu zagnali stroje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.01.2013 18:53

V črnomaljskem podjetju Secop, kjer so v sredo zaustavili proizvodnjo in začeli stavkati, so z upravo danes dosegli in podpisali dogovor glede sindikalnih zahtev. Ob 14. uri so tudi spet zagnali proizvodnjo, ki bo sedaj zopet normalno potekala naprej.

Po besedah Secopovega glavnega sindikalista Zdravka Bahorja so se z upravo med drugim dogovorili tudi glede za letos zahtevanega finančnega paketa, zaradi katerega so pred tednom dni v glavnem tudi začeli stavkati.

Uprava Secopa je pristala na uskladitev letošnjih plač z inflacijo, tako da se bodo zvišale za tri odstotke. Regres bo letos znašal 900 evrov bruto, glede trinajste plače za tekoče leto pa so se dogovorili, da jo bodo vezali na oktobrsko uspešnost poslovanja v podjetju.

Sindikalisti so se z upravo podjetja, ki zaposluje približno 460 delavcev, dogovorili tudi, da bo ta delavce, ki sodelujejo pri selitvi Secopove proizvodnje oz. njegovih proizvodnih linij na Slovaško, in hkrati za delo na njih priučujejo tamkajšnje delavce, ustrezno nagradila. O višini nagrade se bodo še dogovorili, je še povedal Bahor.

Foto. Secop