roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu posvet BetOnEU

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2016 07:08

V sejni dvorani Mestne občine Novo mesto, bo danes ob 9.30 uri posvet Stavimo na Evropsko unijo. <br />Na posvetu bo&nbsp; na temo Evropska prihodnost Zahodnega Balkana &ndash; perspektive in izzivi predaval tudi evropski poslanec Ivo Vajgl.<br /><br />

Odkar so se programu Evropa za državljane kot upravičene države pridružile Bosna in Hercegovina, Črna Gora in Srbija, so se razširile tudi možnosti in spodbude za sodelovanje med mesti v EU in na Balkanu v smeri širitve EU.

V okviru projekta BET on EU! je 19 partnerjev iz 12 držav, med katerimi je tudi Mestna občina Novo mesto, lansko leto že vzpostavilo mrežo oz. platformo za izmenjavo, razpravo in delovanje v smeri prihodnosti Evrope s sloganom »Združeni v različnosti«.

Projekt sledi metafori stave: najprej moramo vsi poznati pravila igre in svoje vire, nato pa lahko stavimo na izbrano usmeritev. Posvet je zato namenjen predstavitvi »pravil igre«, to je možnostih financiranja, ozaveščanja o zadevah EU, širitvenem procesu in vlogi lokalnih oblasti in državljanov pri oblikovanju prihodnosti EU ter metodah sodelovanja.