boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

V Krškem za polepšanje mesta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2013 09:36

Na občini Krško se je včeraj ponovno sestal, že pred leti ustanovljen, Odbor za olepšanje mesta. Njegova najpomembnejša skrb je skrb za mesto Krško kot središča občine, dajanje pobud za njegovo olepšanje in dvig kakovosti življenja za meščane in obiskovalce mesta.

Župan občine Krško je Odbor v svojem mandatu tokrat sklical prvič, v želji, da bi mu zaupal vlogo posvetovalnega organa, čigar ideje bi vključeval v delo strokovnih organov, ki bi lahko predloge članov v našem prostoru tudi uresničili.

Govorili so o aktivnostih, s katerimi bi lahko prispevali k lepšemu izgledu mesta pa tudi o tem, kako povezati njegovo ponudbo, ki ima bogato zgodovino in veliko resursov za uspeh. Spodbudo pri oživljanju jedra člani vidijo tudi v turizmu kot podjetniški dejavnosti, ki lahko živi le, če se povezuje. Ker je v našem okolju na tem področju povezovalnosti premalo, Občina razmišlja o sklicu posebnega foruma tistih, ki se ukvarjajo s turizmom, da bi jih spodbudila k ustanovitvi združenja ponudnikov turističnih storitev. To lahko ponudi dobre možnosti pri oblikovanju potrebnega enotnega nastopa.

Strinjali so se, da je življenje v mestu potrebno organizirati tako, da bo mesto bolj obvladljivo tudi brez avtomobila, kar zdaj ni. Pri vzpostavljanju enotne podobe je bila zanimiva tudi ideja, da bi lokalna skupnost oblikovala priporočila kako naj naši občani na mestu in na vasi obnavljajo hiše, kateri barvni vzorci fasad so sprejemljivi in kateri ne; skratka postavila usmeritve, ki bi na dolgi rok poskrbele za bolj celostno podobo prostora v katerem živimo..

Odbor, posvetovalno telo za realizacijo idej v praksi


Kot je poudaril župan, Odbor vidi kot svoje posvetovalno telo za realizacijo idej v praksi. Člane je tako povabil k izmenjavi informacij, ki bi lahko dale rezultate v izboljšavah za naše mesto in okoliške kraje. Njihovo mnenje želi župan upoštevati tudi pri izvedbi bodočih projektov. V kratkem bo med njimi urejanje vstopa v mestno središče-urejanje Zatona, pripombe na katalog urbane opreme, ki ga občinska uprava že načrtuje...

"Verjamem, da lahko mnenje Odbora postane eno izmed priporočil na delo in načrte urbanistov, arhitektov in drugih strokovnjakov s katerimi Občina Krško sodeluje in načrtuje projekte, ki jih izvaja,« je povedal župan mag. Miran Stanko.

Odbor v katerem sodelujejo nekateri sodelavci občinske uprave kakor tudi strokovnjaki z različnih področij družbenega življenja in dela je šestnajst članski. Njegov predsednik je župan občine Krško, podpredsednica pa podžupanja Ana Nuša Somrak.

Miran Stanko, župan občine Krško