Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Krško

V Krškem sprejeli dvoletni proračun

Piše: Občina Krško

Čas objave:
13.12.2019 12:16

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Krško, so na včerajšnji 10. redni seji sprejeli predlog proračunov za leti 2020 in 2021, načrt obnove in vzdrževanja občinskih cest za obdobji 2020-2023 in 2021-2024 ter načrt varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini Krško za leti 2020 in 2021.

Za leto 2020 proračun krške občine na prihodkovni strani znaša 39,1 milijona evrov, na odhodkovni pa 41,7 milijona, od tega nekaj več kot 17 milijonov evrov za naložbe. V letu 2021 pa 40,2 milijona evrov na prihodkovni ravni ter 40,7 milijona evrov na odhodkovni ravni, od tega za naložbe 16,5 milijona evrov.

Kar se tiče naložb, je župan občine Krško mag. Miran Stanko pojasnil, da bodo med večjimi projekti naslednji dve leti zaznamovali predvsem obnova in gradnja prizidka gasilskega doma PGE Krško in PGD Videm ob Savi v Krškem, gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško, gradnja novega vrtca na Senovem in nove podružnične osnovne šole in vrtca v Velikem Podlogu, zaključek izgradnje prizidka in obnove kuhinje na OŠ Koprivnica, obnova in modernizacija občinskih cest, kolesarska povezava Krško – Kostanjevica na Krki, 2. faza rekonstrukcije Ulice Anke Salmič v Leskovcu pri Krškem, izdelava projektne dokumentacije za peš most čez Savo z Vidma do starega mestnega jedra, izgradnja mrliške vežice na Stranjah, komasacija in agromelioracija Veliki Podlog, namakanje kmetijskih zemljišč iz Save ter program namakanja Kalce - Naklo, komunalna infrastruktura Veliki Podlog, aktivnosti za gradnjo novega objekta OŠ dr. Mihajlo Rostoharja Krško v starem mestnem jedru, rekonstrukcija objekta Trg 9 v Brestanici (kulturni dom), nadaljevanje obnove ulic na Vidmu in mestu Krško, ureditev trga na Raki, aktivnosti za gradnjo oskrbovanih stanovanj in drugi.

Hkrati so sprejeli tudi sklep o potrditvi načrta porabe nadomestila zaradi omejene rabe prostora za leto 2020 in 2021.

Občinski svet je sprejel tudi načrta obnove in vzdrževanja občinskih cest za obdobji 2020-2023 in 2021-2024. Za redno in investicijsko vzdrževanje občinskih cest, za del investicij, nakupe zemljišč in strokovni nadzor pri gradnji je v naslednjih štirih letih predvidenih skupno nekaj več kot 10 milijonov evrov oz. okoli 2,5 milijona na leto.



Svetnice in svetniki so sprejeli tudi Načrt varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za obdobje naslednjih dveh let. V letu 2020 je tako za področje delovanja enot zaščite in reševanja, za zagotavljanje sredstev za delovanje in opremljanje javne gasilske službe ter za projekt obnove in izgradnje prizidka gasilskemu domu PGE Krško in PGD Videm ob Savi v proračunu načrtovanih 2,8 milijona evrov, v letu 2021 pa nekaj manj kot dva milijona evrov.



Potrdili so tudi Letni program športa za 2020, v katerem so določeni programi športa, ki bodo v letu 2020 sofinancirani iz občinskega proračuna, obseg in vrsta dejavnosti, potrebnih za uresničevanje tega programa ter predviden obseg sredstev, ki se bo v ta namen zagotovil v občinskem proračunu. Skupno je tako v programu za financiranje različnih programov, sofinanciranje uporabe športnih objektov, sofinanciranje trenerskega kadra, različnih naložb oz. vzdrževalnih del namenjenih okoli 990.000 evrov.