pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

V Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva bo sodelovalo 15 odstotkov zaposlenih te družbe v Sloveniji

Piše: STA

Čas objave:
03.05.2023 13:34

V 10. Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva, ki bo potekal od ponedeljka do vključno prihodnje sobote, bo sodelovalo 15 odstotkov vseh zaposlenih v Sloveniji te farmacevtske družbe. Z dobrimi deli in srčnostjo želijo olepšati življenje pomoči potrebnim, in v okolju, v katerem delujejo, spodbuditi solidarnost ter prostovoljstvo, so pojasnili.

Letošnji teden poteka pod geslom Rad sem Krkin prostovoljec in prinaša številne prostovoljne dejavnosti, v glavnem pa bodo vsak dan te akcije zbirali potrebščine, obleko in obutev za otroke ter odrasle, je vodja Krkine službe za odnose z javnostjo Elvira Medved povedala na današnji novinarski konferenci.

Zbrano bodo v humanitarnih ustanovah, na Karitas in pri Rdečem križu, pomagali razvrščati in pakirati. V vseh krajih s Krkinimi obrati, v Novem mestu, Ljubljani, Ljutomeru oz. Murski Soboti, v Krškem in Šentjerneju pa bodo Krkini prostovoljci darovali kri.

Obiskali bodo stanovalce 21 domov starejših občanov po državi, šole s prilagojenim programom in številne varstveno-delovne centre. Za stanovalce, varovance in učence obiskanih ustanov bodo pripravili številne dejavnosti.

Zbirali bodo tudi pakirano hrano za živali in jo darovali zavetiščem za živali v Sloveniji. Pomagali bodo pri čiščenju in prenovitvenih delih v zavetiščih za živali v Ljubljani in Murski Soboti.


Teden humanosti in prostovoljstva bodo v soboto končali s Krkinim dnevom odprtih vrat. V novomeškem Krkinem obratu bodo med drugim gostili približno 1600 članov Zveze društev diabetikov Sloveniji. Skupaj sicer pričakujejo do 1800 obiskovalcev. Med drugim jim bodo predstavili proizvodnjo farmacevtskih izdelkov.

Pri tednu humanosti in prostovoljstva bo sicer v 18 državah s Krkinimi obrati in predstavništvi sodelovalo skupaj nekaj več kot 1000 prostovoljcev, je še navedla Medvedova.

Po Krkinih podatkih so na zadnjem, 9. tednu humanosti in prostovoljstva, med drugim skupaj darovali 80 litrov krvi. Zbrali so 2,4 tone oblačil in za Rdeči križ pripravili 1100 paketov pomoči. Obiskali so 12 varstveno-delovnih centrov in 21 domov starejših občanov. Zbrali so tudi nekaj več kot 350 kilogramov hrane za domače male živali.

Krkina služba za odnose z javnostjo je sicer novinarsko konferenco pripravila v prostorih novomeškega Društva za razvijanje prostovoljnega dela.

Kot je povedala njegova predsednica Branka Bukovec, društvo pomaga pri vključevanju ranljivih skupin prebivalstva. Socialno izključenim skupinam, predvsem priseljencem, Romom in beguncem, omogočajo večjo družbeno vključenost. V okviru društva med drugim delujejo dnevni centri za otroke, za romske otroke in romske mladostnike. Društvo, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, pomaga tudi pri integraciji migrantov. Njegovi prostovoljci so lani opravili 15.000 ur prostovoljnega dela, je še dejala Bukovčeva.