boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Dolenjske Toplice

V Dolenjskih Toplicah danes prireditve tradicionalne Topliške noči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.07.2015 07:53

V Dolenjskih Toplicah se ob tamkajšnjem občinskem prazniku danes začenja celodnevni niz prireditev Topliška noč 2015. Prireditelji, ki med drugim pripravljajo kmečko tržnico, sejem domače in umetnostne obrti, delavnice, tekmovanja in druge zabavne prireditve, pričakujejo do približno tisoč obiskovalcev, je topliški župan Jože Muhič povedal za STA.

Po podatkih prirediteljev bodo prireditve Topliške noči začeli z dopoldanskim brezplačnim merjenem krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi in nato nadaljevali z odprtjem kmečke tržnice ter vodenim ogledom kraja. Popoldne bodo nadaljevali s sejmom domače in umetnostne obrti, kuhanjem golažev treh županov in prikazom točenja medu.

V popoldanskem delu bodo pripravili še otroške in druge ustvarjalne delavnice, prikaz priprave praženega krompirja, tekmovanje v preletih in natančnosti pristajanja, povorko domačih društev z zaključkom panoramske vožnje starodobnih volkswagnovih hroščev, nastop domačega plesnega društva in topliškega gledališča Vesel teater ter gasilsko veselico.

Poudarili so, da bo tradicionalna Topliška noč prinesla višek občinskega praznovanja. Posebej slovesno pa bo v sredo, 22. julija, ko bodo z večerno slavnostno sejo občinskega sveta in s slavnostnim koncertom obeležili 800-letnico prve omembe Dolenjskih Toplic v zgodovinskih virih. Ta kraj se tudi ponaša z enim najstarejših termalnih kopališč na Slovenskem, so dodali.


Praznični spored ob občinskem prazniku bodo s tradicionalnim ribiškim piknikom končali prihodnjo soboto, so še sporočili topliški prireditelji.

Foto: Terme Krka

ORGANIZATOR TOPLIŠKE NOČI, PRIMOZ PRIMEC.mp3