boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Brežice

V Brežicah zbirajo pomoč za begunce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2015 09:07

Tudi za prostovoljce na terenu se je močno povečal obseg dela pri pomoči beguncem, ki so v zadnjih 16 urah množično prečkali slovensko mejo na že znanih mejnih prehodih.

(Foto: Adra Slovenija)

V Brežicah so pod okriljem Adre Slovenija in drugih organizacij na pomoč priskočili na mejnem prehodu Obrežje, kjer so v popoldanskih urah pretežno oskrbovali ženske in otroke, možje, ki so se jim pridružili tekom noči, pa so nujno potrebovali suho obutev in obleko, odeje in predvsem hrano. Razmeram na terenu ni namreč prizanašal niti dež, ki je preteklo noč še dodatno poskrbel za izčrpanost beguncev.


V Brežicah kljub stalnemu zalaganju skladišča s strani Adre Slovenije, Rdečega križa in Karitasa zaloge hitro pojenjajo, saj je pretok števila beguncev v zadnjih urah ponedeljkovega dne zelo narastel. Z včerajšnjim dnem se je pri Adri Slovenija tako zopet pričelo z splošnim zbiranjem pomoči. Na spisku so se tokrat znašle predvsem tople jakne in bunde, nogavice, športna obutev, mleko, tuna, topljeni sir, plastični pribor, piškoti, energijske tablice, kruh, vozički za dojenčke in podobni pripomočki, ki na tisoče beguncem še kako olajšaj pot.

V Brežicah bodo danes pomoč zbirali v dopoldanskem času med 10. in 12. uro ter v popoldanskem času med 16. in 20. uro. Svojo pomoč lahko oddate v nekdanjem Domu upokojencev Brežice.