Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Brežice

V Brežicah pocenitev nekaterih komunalnih storitev

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.04.2016 08:46

Javno podjetje Komunala Brežice bo lanski presežek prihodkov nad odhodki namenilo za razvoj storitev, v brežiški občini pa so tudi znižali cene oskrbe s pitno vodo in nekaterih pogrebnih storitev. Stabilno delovanje občinske komunalne službe je dokaz, da je bila odločitev svetnikov za njeno ustanovitev pravilna, je ob tem ocenil župan Ivan Molan.

Po besedah brežiškega župana je tamkajšnji občinski svet na svoji zadnji seji potrdil letno poročilo pred nekaj leti ustanovljenega javnega podjetja Komunala Brežice, ki v preteklem letu izkazuje pozitivno poslovanje.

Podjetje, ki je v stoodstotni občinski lasti, je lahko tudi glede na dober lanski poslovni izid pocenilo nekatere komunalne storitve, je še dodal.

Kot je pojasnil izvršni direktor brežiške komunale Darko Ferlan, so pri analizi poslovnih izidov ugotovili, da lahko znižajo cene pri nekaterih storitvah gospodarskih javnih služb.

Zaradi nižjih stroškov vzdrževanja priključkov in povečanja novo priključenih uporabnikov na vodovodni sistem, s katerim upravlja javno podjetje, se je za štiri odstotke znižal strošek omrežnine, ki predstavlja del cene oskrbe s pitno vodo. Znižanje tega stroška pa bo bolj opazno pri večjih uporabnikih, kot so podjetja, ki imajo vgrajene velike vodomere.

Javno komunalno podjetje je tudi za skoraj petino pocenilo prevoz pokojnikov. V primeru dvojnega prevoza s pokojnikovim prevozom na kremiranje in nato prevozom žare z njegovim pepelom do pokopališča pa so se skupni stroški pogreba pocenili za 70 evrov, je še povedal Ferlan.

Brežiški župan Ivan Molan o poslovanju komunalnega podjetja Brežice