roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto/Postojna

Povečan promet vojaških vozil

Piše: STA

Čas objave:
01.03.2019 11:05

Na vadiščih Slovenske vojske v Novem mestu in v Postojni, se danes začenja usposabljanje pripadnikov enot Logistične brigade in 15. polka vojaškega letalstva SV ter podpornega bataljona 173. zračnodesantne brigade ameriške vojske. Usposabljanje bo trajalo do 21. marca, do takrat pa bo na cestah več vojaških vozil, piše na spletni strani SV.

V usposabljanju, ki se imenuje Lipizaner V, se bodo udeleženci urili v izvajanju taktičnih premikov ter vzpostavitvi in zavarovanju dodeljenega območja. Usposabljali pa se bodo tudi v zagotavljanju oskrbe in transporta, tehničnem vzdrževanju materialnih sredstev, izvleki okvarjene in poškodovane tehnike ter zdravstveni oskrbi.

Novomeška vojašnica
V novomeški vojašnici imajo vajo
Radio Krka, M.K.

Skupno usposabljanje z zavezniki omogoča izmenjavo znanj in izkušenj, souporabo zmogljivosti in infrastrukture ter pravično delitev bremen. Vodijo tudi v večje medsebojno zaupanje pri delovanju v mednarodnih operacijah in prinašajo nižje stroške usposabljanja.

Med usposabljanjem bodo na odseku Fernetiči-Postojna-Novo mesto večkrat prisotne manjše kolone vojaških vozil slovenske in ameriške vojske, ki ne bodo ovirale pretočnosti prometa, so še zapisali.