roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Brežice

Tudi decembra »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Piše: McB

Čas objave:
22.12.2017 12:20

Ekipa izvajalcev preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi v prazničnem decembru ne miruje.

V sredo so preventivne aktivnosti na temo droge in zasvojenost izvedli v Osnovni šoli Velika Dolina. Glavni cilj preventivnega projekta, ki ga izvaja Mladinski center Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Centrom za socialno delo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Policijsko postajo Brežice, je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivi rabi alkohola in drugih psiho-aktivnih snovi ter promoviranje varne zabave, zlasti v času prazničnih dni, ki so pred nami. Aktivnosti se je udeležilo trinajst učencev iz 9. razreda.


V prvem delu programa so za učence izvedli tri krajša predavanja s področja sociale, zdravstva in policije, sledile so preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno v sproščenem vzdušju. Učencem so odgovorili na marsikatero vprašanje in si izmenjali razmišljanja in izkušnje. Med drugim so povedali: različne vrste drog in zasvojenosti, kdaj govorimo o zasvojenosti, kako lahko pomagamo – sebi in drugim, pomen pozitivne samopodobe, izzivi prehoda na srednjo šolo, ter o medosebnih odnosih, sodelovanju in komunikaciji.


Anonimna anketa, ki so jo devetošolci izpolnili ob koncu srečanja, je pokazala, da so jim bila predavanja in delavnice zelo všeč. Najbolj všeč jim je bil odprt, iskren in sproščen pogovor. Napisali so tudi, da so pridobili nekaj novih informacij in se nekaj novega naučili.