boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Mirna

Trim steza, ko bo vreme

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2013 09:29

Gradnja trim steze od Mirne do Gorenje vasi se bo lahko začela takoj, ko bo vreme to dopuščalo. Izvajalec del je namreč znan, pogodba z njim pa podpisana.

Podjetje Flopin bo moralo stezo dokončati v dveh mesecih po začetku del. Naložba je ocenjena na slabih 138 tisoč evrov.

Med štirimi prispeli ponudbami smo za na nekaj manj kot 120 tisoč evrov ocenjena gradbena dela, postavitev telovadne in urbane opreme izbrali podjetje Flopin, s katerim je bila podpisana pogodba v višini nekaj manj kot 105 tisoč evrov. Poleg gradbenih del bomo v prvi fazi projekta poskrbeli tudi za prvo promocijo in obveščanje javnosti, potem pa bo društvo Partizan, ki je nosilec projekta, pripravilo še kar nekaj dogodkov oziroma programov, namenjenih širši javnosti, med drugim tekmovanje v sklopu Mirna v gibanju, Trim podarim in Dan oseb s posebnimi potrebami,“ pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mirna Tanja Šinkovec.

Občina Mirna je obvestilo o oddaji javnega naročila objavila 30. novembra lani, 2. januarja letos pa so se odločili, da bo gradbena dela na cestnem telesu (izkopi zemljine, vgradnja tamponskega materiala- utrjevanje, asfaltiranje, postavitev robnikov, postavitev lesene brvi in varovalne ograje, ureditev odvodnjavanja, postavitev obvestilnih znakov) opravilo novomeško podjetje, ki bo postavilo tudi telovadno in urbano opremo (telovadna orodja, otroška igrala, lesene klopi, koši za odpadke, stojala za kolesa, sanitarni kontejner).

Ko bodo vremenske razmere to omogočale – predvidoma do konca februarja letos – se bodo dela začela, končana pa naj bi bila v dveh mesecih. Celotna naložba je ocenjena na nekaj manj kot 138 tisoč evrov, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja ga sofinancira v višini dobrih 74 tisoč evrov, LAS DBK oziroma Republika Slovenija pa v višini nekaj manj kot 26 tisočakov. Novembra podpisana pogodba sicer predvideva zaključek prve faze do 31. marca, a ker so se postopki začeli pozimi in obstaja velika verjetnost, da dela ne bodo zaključena, je Občina Mirna že vložila prošnjo za podaljšanje roka izvedbe 1. faze. Zaključek 2. faze projekta pa je predviden 30. septembra letos.

Tanja Šinkovec, direktorica občinske uprave občine Mirna