sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Trebnje

Trebanjski župan Kastelic oproščen krivde zlorabe uradnega položaja

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
21.03.2016 17:10

Novomeško okrožno sodišče je v ponovljenem sojenju zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin pri občinskem enournem izletu z ladjico pred skoraj devetimi leti trebanjskega župana Alojzija Kastelica danes oprostilo krivde. Sodba še ni pravnomočna, tožilstvo pa se še ni odločilo, ali se bo v predvidenih osmih dneh pritožilo.

Trebanjskega župana Kastelica je novomeško okrožno sodišče za dogodek pred skoraj devetimi leti sprva obsodilo na pogojno kazen zaradi zlorabe uradnega položaja in dveh kaznivih dejanj ponareditve uradne listine, ljubljansko višje sodišče je nato sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Kastelicu, ki se je v predobravnavnem naroku aprila lani vnovič izrekel za nedolžnega, je sicer obtožnica zaradi zapletov z napačno navedbo na naročilnici pri dobrih 460 evrov vrednem koprskem izletu očitala zlorabo uradnega položaja. Tožilstvo pa je predlagalo pogojno kazen leto in sedem mesecev zapora z dveletnim preizkusnim obdobjem.

Kastelic je do zdaj nabral več kot 15 kazenskih ovadb, zaradi žaljive obdolžitve pa ga je ovadila tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Kastelic je bil tudi zaradi zlorabe županskega položaja pravnomočno spoznan za krivega in obsojen na sedem mesecev pogojne zaporne kazni.

Poklicali smo župana, ki je povedal, da je vesel, da se je zadeva končala po dolgem času. Obenem ga žalosti, da je privedlo do tega in da ne razume določenih postopkov posameznikov, ki so privedli do tožbe.