stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Tradicionalno srečanje Krškega župana s predstavniki verskih skupnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2024 10:01

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je v sredo s sodelavci na Frlugi gostil predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v mestni občini Krško. Podboški duhovnik France Novak jih je uvodoma pozdravil v tamkajšnji cerkvi sv. Katarine, župan pa je gostom predstavil delo in naložbe v letu 2023 ter načrte za letošnje leto.

Na področju kulturne dediščine je Mestna občina Krško v lanskem letu za obnove razpisala 40.550 evrov, večinoma za obnovo objektov sakralne dediščine. Na razpis sta se prijavili le dve župniji, in sicer Župnija Krško za konservatorsko restavratorske posege na banderi in nebu v župnijski cerkvi sv. Janeza Evangelista v Krškem, in Župnija Podbočje za restavratorsko konservatorske posege na stranskem oltarju sv. Vida v podružnični cerkvi sv. Katarine na Frlugi. Za letošnje leto je razpis za obnove objektov kulturne dediščine še v teku.

V imenu predstavnikov verskih skupnosti je besedo povzel župnik Župnije Sveti križ - Podbočje France Novak, ki se je županu in občinski upravi Mestne občine Krško zahvalil za posluh, ki ga imajo za ohranitev sakralnih objektov, ter izrazil zadovoljstvo za dobro sodelovanje.