petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice

Tradicionalni slovenski zajtrk na Osnovni šoli Raka

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2023 12:20

V Sloveniji letos že trinajstič zapovrstjo tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, tokrat pod geslom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Projektu se pridružujejo tudi osnovne šole in vrtci v mestni občini Krško, današnji zajtrk pa je župan Janez Kerin preživel z učenkami in učenci od 1. do 5. razreda ter zaposlenimi Osnovne šole Raka.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen ozaveščanju najmlajših o pomenu lokalno pridelane hrane, samooskrbi s hrano in domačo pridelavo in predelavo hrane. Učenke in učenci Osnovne šole Raka so županu pripravili prisrčno dobrodošlico in krajši kulturni program, nato pa ga povabili, da se jim pridruži pri zajtrku, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.