Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Novo mesto

TPV prejel šest priznanj za najboljše inovacije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.06.2016 10:39

Na Dolenjskem in Posavskem je prejšnji teden minil v znamenju najboljših inovatorjev in inovacij. TPV je prejela šest priznanj za najboljše inovacije.

TPV je na razpis Območne zbornice Posavje v Krškem za najboljše inovacije prijavil dve inovaciji: Inteligentni sistem oskrbe delovnih mest brez oskrbovalcev - operaterjev in Pametno prijemalo za mehansko obdelavo na CNC rezkalnem stroju. Komisija za inovacije na Območni gospodarski zbornici Posavje je prepoznala kakovost inovacij in obe nagradila s srebrnima priznanjema. To potrjuje tudi dejstvo, da je rešitev že uspešno uporabljena v serijski proizvodnji.

Na Dnevu inovativnosti Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je TPV prejel dve zlati priznanji GZDBK in sicer za naslednji inovaciji:

Implementiranje "lightweight" konstrukcijske rešitve s pomočjo korektivne metode končnih elementov pri razvoju nosilca bloka elektronskega sistema za nadzor stabilnosti, kje so upoštevani sodobni trendi v avtomobilski industriji: zmanjševanje teže izdelkov, zniževanje stroškov proizvodnje, izboljševanje karakteristik izdelkov ter zmanjševanje obremenitve na okolje.

Razvoj tankostenskega usmerjevalnika olja z implementacijo mehanskega oblikovnega spoja za povečanje trajno dinamične trdnosti, kjer je TPV ekipa rešila uganko spoja na vitalnem elementu 12-valjnega avtomobilskega motorja, ki je izpostavljen močnemu dinamičnemu utrujanju in visokim temperaturnim obremenitvam.

Za inovacijo Napredni sistem za elektrouporovno varjenje v serijski proizvodnji je TPV prejel srebrno priznanje. Razvili so napredni elektrouporovni varilni stroj TPV, ki predstavlja velik napredek v primerjavi z obstoječimi standardnimi rešitvami. Bistveni izzivi, ki jih inovacija rešuje, so obvladovanje in zmanjšanje stroškov nekakovosti ter povečanje zanesljivosti varjenja in posledično tudi zadovoljstvo kupca izdelkov.

Skupaj s Fakulteto za industrijski inženiring Novo mesto je TPV prejel še eno srebrno priznanje za inovacijo Avtomatizacija prevoza polizdelkov v proizvodnji, kar kaže na zgledno sodelovanje med gospodarstvom in akademsko sfero. Inovacija omogoča samodejno pomikanje vozičkov v čakalni vrsti pred kataforezno lakirnico.
V Skupini TPV se zavedajo pomena inovativnosti, ki je vključena v vizijo Povezujemo inovativne rešitve in prepletena v vse delovne procese. Prejeta priznanja dokazujejo, da je TPV inovativno podjetje, saj so omenjene inovativne rešitve realizirane v konkretnih razvojnih poslih.