902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Števec kolesarjev na Kandijskem mostu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.09.2016 17:27

Števec kolesarjev je Mestna občina Novo mesto postavila že lani, vendar tehnična izvedba zaznavanja kolesarjev ni bila kos vsem mehanskim obremenitvam na mostu.

Dobavitelja so strokovne službe MO NM pozvale k razvoju rešitve za zaznavanje prometa kolesarjev s pomočjo brezstičnega indikatorja in k izvedbi števca z večjim prikazovalnikom.

Namen merjenja je zagotavljanje podatkov o številu kolesarjev, ki prihajajo v mestno jedro s kolesi preko Kandijskega mostu, obenem pa želijo na MO Nm z ukrepom promovirati kolesarjenje kot zdrav način življenja in spodbujanje trajnostne mobilnosti. Podatki o kolesarjih bodo naknadno dostopni tudi na spletu. Za kolesarje pa imajo pripravljene tudi nagrade.

Pogoji za nagrado:


Kolesarje, ki se slikajo pred števcem, sliko objavijo na FB-ju in na njej označijo Mestno občino Novo mesto (@mestnaobcinanovomesto), na rotovžu čakata odsevna trakova.

Odsevni trakovi so obenem tudi terminsko primerna nagrada, saj začenjajo z akcijo Bodi viden, bodi previden. Vidnost v prometu je še kako pomembna iz vidika varnosti, k čemur pozivajo organizacije iz področja varnosti v prometu na nacionalni, kot tudi na lokalni ravni. Med njimi tudi Svet za preventivo in vzgojo v prometu.

vir: MO Nm