pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Srčni Šentjernejčani darovali kri

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 10:08

V sredo je v Šentjerneju potekala krvodajalska akcija, ki je znova dokazala veliko srčnost in solidarnost krajanov ter okoliških občanov. Organizirana je bila v prostorih Osnovne šole Šentjernej, kjer so se zbrali številni krvodajalci, med njimi tudi nekaj novincev, ki so prvič delili delček sebe za pomoč sočloveku. Skupno je kri darovalo 82 posameznikov, kar je izjemen odziv glede na velikost skupnosti.

Organizatorji so poudarili pomen rednih krvodajalskih akcij za ohranjanje zadostnih zalog krvi v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah. Izpostavili so tudi pomembno vlogo prostovoljcev in lokalnih podjetij, ki so s svojimi prispevki in angažiranostjo pomagali pri izvedbi dogodka. Posebna zahvala gre vsem krvodajalcem, ki so s svojim nesebičnim dejanjem prispevali k reševanju življenj.

Dogodek je bil tudi priložnost za druženje in krepitev občutka skupnosti med udeleženci. Organizatorji že napovedujejo naslednjo krvodajalsko akcijo, ki bo predvidoma potekala junija, in vabijo vse, ki so zmožni in pripravljeni pomagati, da se je udeležijo.

Ta uspešno izvedena akcija je še en dokaz, da v Šentjerneju vlada močan duh solidarnosti in pomoči sočloveku, kar je v današnjih časih še posebej dragoceno.