bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Kočevje

Spremembe v vodstvu Kočevja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2013 21:30

Lilijana Štefanič od 1. marca funkcijo podžupanje Občine Kočevje opravlja nepoklicno.

Podžupanjo je na mesto funkcionarke v Občini Kočevje po volitvah leta 2010 imenoval novoizvoljeni župan dr. Vladimir Prebilič. V takratni situaciji je bilo nujno potrebno zagotoviti prisotnost, sicer izjemno operativne podžupanje, na številnih področjih in projektih. Tako je sama prevzela več večjih in strateških razpisov in se osredotočila na pridobivanje sredstev na državnih in evropskih razpisih.

Po uveljavitvi nove sistemizacije na Občini Kočevje lani jeseni so se zadolžitve, dela in odgovornosti razporedile na zaposlene v upravi, kar je posledično pomenilo vsaj delno razbremenitev podžupanje. Sama še vedno nadzoruje pridobivanje sredstev iz drugih blagajn, ki bi razbremenile financiranje iz proračuna Občine Kočevje, med drugim pa še vedno vodi projekte prenove mestne ploščadi, njena skrb so invalidi v projektu Mesto po meri invalidov, starejši v projekti Občina prijazna starejšim, aktivno se vključuje v pripravo regionalne strategije do leta 2020, sodeluje v ekipi za pripravo projektov energetske sanacije javnih stavb, je aktiven člen pri projektu zgraditve pogorele srednje šole. Torej sodeluj v vidnejših in večjih projektih Občine Kočevje. Sodelovala je pri pridobivanju projektov, realizacija le teh pa je delo zaposlenih na občinski upravi.


Podžupanja bo sicer v občinski stavbi prisotna v ponedeljek dopoldan, sredo popoldan, del delovnega dne v četrtek, nespremenjena pa ostane njena funkcija pri opravljanju protokolarnih dogodkov in prisotnost na najrazličnejših sestankih in komisijah po pooblastilu župana. Se vedno ostaja članice vseh komisij, v katere je imenovana in svetnica občinskega sveta z liste Moja Kočevska.

Lilijana Štefanič ostaja povezovalni člen v občinski upravi in podžupanja Občine Kočevje.