sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Ribnica, Kočevje

Socialni demokrati v Ribnici in Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2016 17:51

Vodstvo Socialnih demokratov, predsednik in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan ter podpredsednik stranke, sicer kočevski poslanec v državnem zboru Janko Veber, se ko to poročamo, v Podjetniškem inkubatorju v Kočevju udeležujeta okrogle mize z naslovom Ekonomski program SD za boljši razvoj gospodarstva in močnejši srednji razred.

Poleg njiju se pogovora z gospodarstveniki s Kočevskega in Ribniškega udeležujete še Marta Turk, direktorica GZS Zbornice osrednjeslovenske regije ter Janez Škrabec, direktor podjetja Riko do.o.o. »Želimo si, da bi z določenimi davčnimi ukrepi (dohodninske olajšave) predvsem razbremenili srednji razred in tako spodbudili nove zaposlitve v gospodarstvu," je dejal Janko Veber. Pred okroglo mizo je vodstvo SD obiskalo podjetje Riko hiše v Ribnici in kemično tovarno Melamin v Kočevju.

Minister Židan je poudaril pomembnost ustanovitve podjetja Slovenski državni gozdovi s sedežem v Kočevju in poudaril, da bo slednje lahko dodana vrednost za lokalno okolje, kar pa bo odvisno predvsem od lokalen skupnosti. Potrdil je, da se je prav odločil, ko je Julijana Rupnika, direktorja podjetja Snežnik, imenoval za vršilca dolžnosti direktorja novega podjetja, saj ima za seboj izjemno uspešne reference. Podjetje Grča, ki se mu 1. julija izteče 20-letna koncesija za gospodarjenje z državnimi gozdovi na območju od Turjaka do Kolpe, se lahko po tem datumu prijavi kot podizvajalec za sečnjo teh gozdov, je dodal Veber.

Dejan Židan o imenovanju Julijana Rupnika


Dejan Židan o obiksu v riko hišah


Dejan Židan o sedežu podjetja v Kočevju


Janko Veber o koncesijah