boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice

Snežilo bo do nižin - so zimske službe pripravljene?

Piše: R.K.

Čas objave:
13.01.2023 10:58

V začetku prihodnjega tedna lahko tudi po nižinah Dolenjske pričakujemo sneg. Kako pa so pripravljene zimske službe na novo pošiljko snežink?

Kot je za radio Krka povedal direktor vzdrževanja cest na novomeškem CGP-ju Anton Hrastar, so pripravljeni.  "Zaradi napovedi bomo uvedli višjo stopnjo pripravljenosti," je povedal Hrastar. Dodal je, da bo nekaj ljudi na delovnem mestu, ostali bodo doma v pripravljenosti. Pripravljeno imajo zimsko opremo za pluženje in posipavanje, materiala imajo dovolj. "Glede na razmere bodm najprej posipali vozišče, nato pa pričeli s pluženjem," je še povedal Anton Hrastar.

Na Agenciji RS za okolje napovedujejo, da se bodo v noči na ponedeljek padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do ponedeljkovega jutra marsikje spustila do nižin. V ponedeljek čez dan bodo padavine prehodno ponehale. V prvi polovici tedna bomo pod vplivom ciklonskih območij in vremenskih front, nato se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka, južneje, nad osrednjim Sredozemljem pa bo ostal ciklon. V torek in sredo bo še oblačno z občasnimi padavinami, v notranjosti Slovenije bo marsikje snežilo. Od četrtka do sobote bo prevladovalo suho in hladnejše vreme. Proti koncu tedna se bo delno zjasnilo.