Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

Sneženje zajema državo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.01.2016 07:30

Novo leto se začenja z dosti bolj zimskimi vremenskimi obeti, kot se je končalo prejšnje. Že popoldne bo sneženje zajelo večji del Slovenije, prvi pošiljki pa bo kmalu sledila tudi druga.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes dopoldne bo še delno jasno, v južnih in zahodnih krajih pa bo postopno več oblačnosti. Popoldne se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo od jugozahoda postopno razširile na večji del Slovenije, po nižinah v notranjosti bo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 6 stopinj C.

Jutri sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo ponekod gradil snežne zamete. Temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem malo nad 0 stopinj C.

OBETI

V ponedeljek bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda znova zajele večji del države. Ob morju bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

V torek dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa bo spet snežilo.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka se je iznad naših krajev umaknilo proti severovzhodu Evrope, nad severnim Sredozemljem pa se poglablja ciklonsko območje. Z jugozahodnikom v višinah k nam priteka postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes sredi dneva bo v krajih zahodno in južno od nas pričelo deževati, popoldne in proti večeru bo začelo snežiti v notranjosti Hrvaške. V krajih severno od nas bo večinoma suho.

Jutri dopoldne bodo v krajih južno od nas še padavine, ob Jadranu bo deževalo, v notranjosti Hrvaške pa snežilo. Pihala bo zmerna do močna burja.