podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Sevnica

Sevničani partnerji čezmejnega projekta spodbujanja kolesarjenja in konjske ježe

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.04.2016 10:24

Sevniški javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti KŠTM se je skupaj s hrvaškimi in slovenskimi partnerji lotil čezmejnega spodbujanja kolesarjenja in konjske ježe. Za projekt Ride & Bike bodo porabili nekaj manj kot 100.000 evrov, sicer pa bodo 85 odstotkov stroškov pokrili z evropskim in desetino z državnim sofinanciranjem.

Na torkovi novinarski konferenci v Sevnici so navedli, da celotna vrednost projekta, pri katerem sodelujejo z Zagorsko razvojno agencijo iz Krapine, hrvaškima turističnima skupnostima krapinsko-zagorske županije in savsko-sotelske doline ter razvojnima agencijama Kozjansko in Sotla, znaša nekaj manj kot 400.000 evrov, s skoraj 340.000 evri pa jih bo podprl evropski sklad za regionalni razvoj.

Projekt, ki ga izvajajo v okviru operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013 in ga konec tega meseca končujejo, sicer povezuje hrvaško krapinsko-zagorsko območje, del zagrebškega, Savinjsko in Spodnjeposavsko regijo.

V okviru omenjenega projekta v Sevnici v soboto pripravljajo kolesarsko karavano oz. 74-kilometrski kolesarski izlet ob Savi preko Sotle oz. od Radeč do Brdovca na Hrvaškem z organiziranim povratnim prevozom za prijavljene kolesarje.

Sevničani sicer še trasirajo in digitalizirajo šest kolesarskih poti, ki so vključene v mrežo partnerskega območja, in tri konjeniške poti, med svojimi projektnimi dejavnostmi pa so navedli še pripravo projektnih delavnic, izdelavo strokovnih podlag, spletne strani in mobilne aplikacije ter promocijo in oglaševanje.

Kolesarske poti so poimenovali Sevniški cokelj, Sevniška klobasa, Po sledeh kavsarjev, Grajske legende, Puntarska sled in Potep po dolenjskih gričih. Njihova zahtevnost je sicer različna, tako da so nekatere bolj primerne za družine, druge pa za rekreativce in tudi gorske kolesarje.

Glede konjeniških poti so pri KŠTM še pojasnili, da tečejo po območju sevniške občine, povezati pa jih nameravajo z bližnjimi tovrstnimi partnerskimi potmi.