Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice

Razstava venčkov

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2023 13:01

V Valvasorjevi knjižnici Krško trenutno poteka razstava "Narava in roka," ki predstavlja umetniški talent dolgoletne članice Društva likovnikov Krško – OKO, Jožice Petrišič. Razstava je posvečena dekorativnim venčkom iz naravnih materialov, ki nosijo poletni in jesenski pridih narave.

Venčki, ki so izdelani iz različnih naravnih materialov, odražajo avtoričino spoštovanje do narave in njenih darov. V ospredju so venčki, izdelani iz poletnih cvetov lipe, sivke, listov žajblja, morskih školjk, maka, ter jesenskih plodov, kot so storži in gozdni plodovi. Material, ki ga uporablja, večinoma pridela ali nabere sama, kar poudarja njeno povezanost z naravo.

Jožica Petrišič želi s svojo razstavo ne le prikazati estetsko vrednost venčkov, temveč tudi opozoriti na bogastvo darov narave, ki jih je mogoče ustvarjalno uporabiti. Venčki so tako nežna in domiselna dekoracija, ki poleg svoje estetske vrednosti nosi tudi sporočilo o povezanosti z naravo.

Razstava v Valvasorjevi knjižnici bo na ogled do konca novembra, nato pa se bodo prostori pripravili na adventni čas z drugačnimi dekorativnimi pričakovanji. Obiskovalci lahko v tem času prisluhnejo zvokom narave, ki so ujeti v umetniško ustvarjene venčke Jožice Petrišič.