sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Obrežje

Pričakujejo prihode novih skupin prebežnikov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.09.2015 09:07

Potem ko so minulo noč v Slovenijo začele prihajati prve večje skupine prebežnikov, je tudi to noč in čez dan še pričakovati nove. Do popoldne naj bi v Slovenijo po nekaterih ocenah prišlo okoli 1000 tujcev. V pripravljenosti ostajajo tako policija kot humanitarne organizacije.

(Foto: promet.si)
Begunci prihajajo s Hrvaške predvsem v Posavje, kjer je policija okrepila svoje sile, med njimi so tudi pripadniki posebnih policijskih enot.

Sprejemni center v Brežicah se vztrajno polni, nazadnje naj bi vanj prepeljali prebežnike, ki so jih zvečer ustavili na Obrežju.

Policija naj bi zjutraj sicer objavila posodobljene podatke o vstopih in nastanitvah tujcev, pričakovati pa je tudi pojasnila poznega večernega dogajanja na mejnem prehodu Rigonce, kjer je policija uporabila tudi solzivec.

Vlada sicer zagotavlja, da zadeve policija še obvladuje in da so pripravljeni na več možnih scenarijev, tudi na najhujše. S pripravami se je v petek popoldne seznanil tudi Svet za nacionalno varnost.

Prav tako so v pripravljenosti prostovoljci Rdečega križa, Karitasa in drugih organizacij, ki beguncem pomagajo z vodo, hrano in najnujnejšimi potrebščinami. Slovenija je že sprostila tudi del blagovnih rezerv.