Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Dobova

Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Piše: R.K.

Čas objave:
01.02.2018 09:39

Na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova so pripravili projekt z namenom informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Izvajalci preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki potekajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, so tokrat obiskali Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Dne 31. 1. 2018 so za učence iz dveh oddelkov 9. razreda (skupaj 31 devetošolcev) izvedli predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.
Na predavanjih so učenci lahko slišali in pridobili mnoge koristne informacije, ki so jim posredovali socialna delavka, medicinska sestra in policist. Sledile so preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno, in kjer so devetošolci pridobljena znanja in informacije s predavanj lahko še nadgradili ter imeli možnost vprašati vse tisto, kar jih zanima. Nekateri učenci so jim zastavili konkretna vprašanja, na katera so jim z veseljem odgovorili.
Anketni vprašalniki, ki so jih učenci ob koncu delavnic anonimno izpolnili, so jim pokazali, da so predavanja in delavnice bile večini učencev všeč. Tisto, kar so še posebej izpostavili, da jim je bilo najbolj všeč, so bili: pogovor, dobri nasveti, možnost sodelovanja učencev, da so lahko prosto spraševali, razlaga učiteljice, debata.
S preventivnimi aktivnostmi nadaljujejo v spomladanskih mesecih, ko obiščejo še nekatere šole na območju občine Brežice. Zahvaljujejo se za sodelovanje vsem sodelujočim na projektu: izvajalcem predavanj in delavnic, šolam, ki jih prijazno sprejmejo, predvsem pa učencem, ki z njimi podelijo svoja razmišljanja in kakšno izkušnjo. Želijo jim varen žur in vse lepo.


Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.