902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

Prekipelo stanovalcem Glavnega trga

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2013 18:28

V Uredništvo smo prejeli odprto pismo, namenjeno županu Novega mesta. Pismo objavljamo v celoti.

"Odprto pismo županu mestne občine Novo mesto

V nedeljo, 7.4.2013, smo bili zopet prijetno presenečeni in obenem zelo razočarani, kot tolikokrat do sedaj.
Na tem mestu bi se želeli zahvaliti županu Novega mesta in odgovornim v mestu, ki so dobili že nič koliko pobud kako obveščati tiste, ki so ob prireditvah v mestu, ki so sila redke, prizadeti zaradi zapiranja Glavnega trga. Po vseh pobudah in predlogih je obveščanje prepuščeno idejam in odločitvam organizatorjev. Tokrat so se organizatorji potrudili in obvestili prebivalce, da bo dogajanje. Res je da mogoče malo pozno, saj nekaterih v soboto ni bilo več doma.
Saj vem, da bo nekdo zopet dejal, da če dogajanja ni je vse narobe, ko pa se kaj dogaja, pa nekaterim zopet ni prav.
Seveda smo za dogajanja, veliko dogajanja, toda določiti moramo red in tega se morajo vsi držati. Tako pa se kaže vsa ignoranca mestnih oblasti do prebivalcev, ki nas je v starem delu mesta čedalje več, pa ne po zaslugi dela župana in njemu podrejenih. Pričakovali bi, da se bodo odgovorni trudili privabiti prebivalce, ki dajejo mestu življenje. Toda s tem, da ne moreš do doma ali pa ko pridejo na vrsto dela, do hiše ne morejo tisti, ki lahko določena dela opravijo samo ob vikendih, presega vse meje.

Ali je res tako težko tistih nekaj hišnih številk obvestiti, kdaj bodo ulice zaprte, saj se dogodek kot je bil v nedeljo, ne pripravlja tri dni in se vsa soglasja pridobivaj kar nekaj časa.
Ali je res tako težko obveščati 4 dni pred prireditvijo ali z napovednikom na začetku meseca, saj zato imamo v Novem mestu kar nekaj možnosti.
Ali odgovorni za javno komuniciranje ne vedo kako se obvešča javnost in da na svetu obstajamo tudi takšni, ki pa mogoče ne poslušamo lokalnih medijev.
Že večkrat smo predlagali, kako bi lahko to izpeljali, pa očitno nismo bili uslišani, saj to mogoče ni bil predlog, ki bi prišel iz pravih ust.
Zakaj je tako težko tako informacijo posredovati recimo na Val 202, kot prometne informacije, ki so zastonj in jih sliši cela Slovenija. Mogoče pa bi poslali informacijo na oddajo Minute za rekreacijo, ki poteka v petek dopoldne prav tako na istem programu. Tako bi ubili dve muhe na en mah, ne bi prejemali kritik, pa še dobro promocijo Novega mesta bi s tem dosegli.

Tako pa prideš domov, ceste in ulice so zaprte, ne veš zakaj, varnostniki ti ne dovoli naprej. Še slabša varianta je, da si planiraš delo, ki je povezano z uporabo ceste. Pa mojstri ne morejo do hiše, dostava blaga je motena in da ne naštevam naprej. Ali v 21 stoletju res ne gre drugače in bo potrebna vstaja, kot je bila v Mariboru, da boste »gospod« župan, doumeli, da ste v in vseh 100 zaposlenih na občini tam zaradi nas, ki vas plačujemo in da nismo mi zaradi vas.
Zakaj varnostniki, na zaporah ne morejo imeti spiska ulic, ki imajo moteno dostavo in ko se dokažeš z osebnim dokumentom, te spusti čez zaporo, ko ne motiš dogajanja.

Nekaj dobronamerne kritike in predlogov, da bi bilo naslednjič manj slabe volje in več uživanja, saj so vikendi temu tudi namenjeni, da se sprostimo in pripravimo za nov delovni teden.

Lep pozdrav!

Občani in stanovalci, ki jim je dovolj ignorance"


Podatki avtorja so v Uredništvu Radia Krka.