902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice

Predali so otroške knjige

Piše: R.K.

Čas objave:
26.01.2024 07:52

Včeraj sta direktorica Avstrijskega kulturnega foruma, ga. Sonja Reiser-Weinzettl, in asistentka kulturnega foruma, Marjeta Malus, obiskali sedež Društva Kočevarjev - staroselcev v Občicah. Avstrijski kulturni forum, ki je bil ustanovljen leta 1990 pri Generalnem konzulatu v Ljubljani, danes deluje na številnih področjih kulturnega dialoga, vključno s književnostjo, glasbo, gledališčem, upodabljajočimi umetnostmi, znanostjo, izobraževanjem, razstavami in filmom.

Namen obiska je bil predaja otroških knjig Društvu Kočevarjev - staroselcev, ki bo v letu 2024 in naprej izvajalo intenzivne tečaje nemščine za otroke in mladostnike. Tečaji bodo vključevali tudi šolanje v tujini, zato bodo donirane knjige izjemno koristne pri učenju jezika.

Ta obisk in donacija knjig poudarjata pomen kulturne izmenjave in izobraževanja ter sodelovanje med Avstrijskim kulturnim forumom in lokalnimi skupnostmi v Sloveniji. Društvo Kočevarjev - staroselcev se je izkazalo za pomembnega partnerja v spodbujanju kulturnega dialoga in izobraževanja mladih.