podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

Praznični vikend v Krškem

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.12.2015 06:00

Decembrsko dogajanje v Krškem bo ta konec tedna doseglo vrhunec, saj bo danes in jutri, spet zaživelo staro mestno jedro v okviru Prazničnega vikenda z bogato sejemsko ponudbo, pestrim kulturnim dogajanjem, programi in delavnicami za otroke in koncerti.

V petek in soboto bogata sejemska ponudba v starem mestnem jedru
Od včeraj pa do nedelje je zaprta Cesta krških žrtev skozi mestno jedro vse od policijske postaje do Hočevarjevega trga, na ulici ter na parkirišču za pošto pa bodo domači rokodelci in drugi ponudniki poskrbeli za bogato sejemsko božično-novoletno ponudbo tako danes kot jutri od 17. ure dalje. Izdelava ročnih del zahteva spretnost, voljo in čas, z nakupom izdelkov na sejmu ob Prazničnem vikendu pa lahko vsak posameznik podpre rokodelce, ki bo letos ponujali pester nabor izdelkov, primernih za novoletna darila, kot so voščilnice, sveče, medeni izdelki, venčki, izdelki iz lecta, pleteni izdelki, glineni, leseni, stekleni izdelki, pa zelišča, čaji, grenčice, naravna kozmetika, nakit, dekorativni izdelki za dom, naravna mila in še marsikaj. S svojo ponudbo se bodo predstavili tudi ponudniki starega mestnega jedra.

Nina Pušlar, skupina Uranium Pills Project in Modrijani
Prav tako bo od 17. ure dalje na različnih lokacijah po mestu poskrbljeno za bogat program za otroke, od lutkovnih predstav, pravljic, prihoda dedka Mraza, na odru na ulici se bodo predstavili domači izvajalci, po 20. uri pa koncerti domačih in drugih glasbenih skupin; danes domača skupina Uranium Pills Project in Nina Pušlar, jutri pa Modrijani. Urejen bo tudi brezplačen prevoz z avtobusom, ki bo s parkirišč pri stadionu Matije Gubca in parkirišču pri srednješolskem centru ter z Vidma med 17. In 24. uro vsake pol ure vozil v staro mestno jedro Krškega.

Drsališče v Zatonu

Obiskovalci si lahko v decembru na drsališču v Zatonu za 1,5 evra na uro izposodijo drsalke, v ceno pa je vključena tudi topla pijača. Po načrtih bodo drsališče v januarju preselili na Videm.

Novoletni tek, žive jaslice
Kot vsak december bo tudi letos v starem mestnem jedru društvo Triatlon klub Krško organiziralo novoletni tek, ki bo tokrat jutri od 10. ure dalje. Letos je spremenjen tudi datum Živih jaslic, in sicer bodo v nedeljo, 27. decembra, ob 17. uri, ko bodo v Krškem gostili Turistično društvo Samostan iz Studenic, ki pripravlja pravo božično zgodbo.

Podrobnejši program najdete na www.krsko.si in www.visitkrsko.com.
Praznično dogajanje je rezultat sodelovanja Občine Krško s Krajevno skupnostjo mesta Krško ter z javnimi zavodi in organizacijami, od Mladinskega centra Krško, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, Kulturnega doma Krško z Mestnim muzejem Krško, Zvezo prijateljev mladine Krško, Glasbeno šolo in Centrom za socialno delo Krško.