boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

Poziv Društva za zaščito živali Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.07.2015 07:24

Živali in naše dolžnosti v vročih dneh. Skrbniki živali – pa naj bodo to krave, konji, prašički, psi, mačke ali kanarčki – morajo svojim živalim priskrbeti primerne pogoje za rast, razvoj in dobro počutje.

Poleg primerne hrane je v poletni vročini živalim nujno večkrat dnevno menjati vodo, psa nastaniti v senco, v najhujši vročini priporočamo kakšen pokrit prostor v hiši, garaži ali kmečkem poslopju. Posebej velja to za pse, ki so privezani in so tako popolnoma odvisni od lastnika.

Sprehode opravite zgodaj zjutraj in pozno zvečer, lahko so v teh dneh tudi krajši kot običajno. Dober skrbnik pelje svojega prijatelja tudi na kopanje v bližnji potok ali reko, če ni te možnosti pa je koristna tudi samo vrtna cev za zalivanje. In na sprehodu ne pozabite pobrati iztrebkov za svojimi ljubljenci!

Če prevažamo žival v avtu, je ne smemo nikoli pustiti v zaprtem parkiranem avtu na soncu. Že nekaj minut v tako pregretem avtu lahko pomeni vročinski šok in smrt.


Na koncu še enkrat - pozivamo vse čuteče prijatelje živali, da dobronamerno opozarjajo sosede in znance na njihove dolžnosti glede vode, prehrane in nastanitvenih pogojev.
Pozivu se pridružujejo tudi inšpektorji Veterinarske Uprave RS, ki bodo kršitelje tudi primerno oglobili. Opustitev le tega se šteje za mučenje živali, ki se kaznuje.