sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Kočevje

Poziv Civilne zaščite Občine Kočevje

Piše: Štab CZ Kočevje

Čas objave:
23.03.2020 18:19

Štab Civilne zaščite Občine Kočevje poziva vse občanke in občane, da upoštevajo navodila pristojnih institucij in vse stike nujno omejijo zgolj na druženje s člani lastnega gospodinjstva.

Medsebojno obiskovanje in druženje po domovih, tako na družinski kot prijateljski ravni, v obliki skupnih kosil, piknikov in podobnega, namreč močno povečuje možnost širjenja okužbe. Kot nadomestilo štab CZ priporoča uporabo telefonov in video klicev.

Osebe, ki so v odrejeni karanteni ali priporočeni samo izolaciji, naj strogo upoštevajo navodila za izvajanje karantene. Oseba, ki je v izolaciji in ne živi sama v stanovanjski enoti, ne sme zapuščati sobe, če ni nujno. Sanitarije morajo biti v tem primeru vsakič očiščene z razkuževalnimi sredstvi. 

Dostavo hrane izoliranim osebam naj družinski člani opravljajo z ustrezno zaščito - rokavice, umivanje rok - in brez neposrednega stika z izolirano osebo - npr. prevzem pred vrati. Osebe, ki so v izolaciji same in nimajo možnosti dostave s strani svojcev, lahko pokličejo na občinsko telefonsko številko za oskrbo 070 183 048, vsak delovni dan med 8. in 12. uro.

Poskrbimo drug za drugega!