sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Metlika

Pozitivni štirje stanovalci in pet zaposlenih

Piše: Dolenjski list, B.B.

Čas objave:
14.03.2020 06:48

Iz Doma starejših občanov Metlika sporočajo, da so včeraj, do 12. ure prejeli informacije, da so okužbo s koronavirusom doslej potrdili pri štirih stanovalcih in petih zaposlenih. Specializirana ekipa z Univerzitetne klinike Golnik je brise vsem stanovalcem in zaposlenim vzela v sredo. Pred tem so bile v domu potrjene okužbe pri treh zaposlenih in štirih stanovalcih.

Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika, pravi direktorica direktorica DSO Metlika Ivica Lozar.

"Vse zaposlene, ki so se zaradi zaprtja šol in vrtcev znašli v stiski in zaradi tega ne bi mogli opravljati delovnih obveznosti, obveščamo, da s ponedeljkom organiziramo varstvo za njihove otroke in mladostnike. Več informacij dobite pri vodstvu DSO Metlika," pravi Lozarjeva.

"Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje, zato jim na njihovo željo v sobo dostavljamo dodatno sveže sadje ter kavo in druge napitke. V domu še naprej izvajamo vse preventivne varnostne ukrepe. Hvala za razumevanje in podporo," je preko spletne strani doma sporočila Lozarjeva.