sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Novice Novo mesto/Brežice

Poročilo o nevarnostih in nesrečah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.07.2015 18:33

Da je neurje s točo povzročalo kar nekaj nevšečnosti, je razvidno tudi iz poročil Regijskega centra za obveščanje Novo mesto in Brežice.

NOVO MESTO

Tehnična in druga pomoč

25. 7. 2015 ob 8.14 je na cesti Trebelno-Češnjice pri Trebelnem v občini Mokronog-Trebelno drevo oviralo promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevo razžagal in odstranil.

25. 7. 2015 ob 8.14 je v naselju Črešnjevec pri Dragatušu, občina Črnomelj, zaradi posledic včerajšnjega neurja drevo ogrožalo streho starejšega objekta. Gasilci PGD Dragatuš so s pomočjo gozdarskega dvigala drevo razžagali in odstranili. Objekt ni poškodovan.

25. 7. 2015 ob 11.10 so v naselju Brdarci v občini Črnomelj gasilci PGD Dragatuš nudili pomoč občanu pri odstranjevanju posledic včerajšnjega neurja. Razkrito ostrešje stanovanjskega objekta, na površini okoli 20 kvadratnih metrov, so ponovno pokrili.

25. 7. 2015 ob 16.50 se je na parkirišču v Slovenski vasi, občina Šentrupert, v zaklenjenem vozilu nahajal otrok. Še pred prihodom gasilcev so vozilo odklenili in otroka rešili iz vozila. Na kraju so bili, poleg policistov, prisotni reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje ter gasilci PGD Trebnje in Šentrupert, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Močan veter, vetrolom

25. 7. 2015 ob 14.13 so v naselju Gorenje Selce, občina Trebnje, gasilci PGD Občine s cestišča odstranili podrto drevo.

25. 7. 2015 ob 14.20 je v Gradišču pri Trebnjem, občina Trebnje, podrto drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec Komunale Trebnje.

25. 7. 2015 ob 15.10 je Mirni, občina Mirna, veter poškodoval ograjo ob športnem igrišču. Ograjo so začasno popravili gasilci PGD Mirna.

Nesreče v cestnem prometu


25. 7. 2015 ob 11.34 je na cesti Dvor-Kočevje v bližini odcepa za naselje Lopata, občina Žužemberk, padel motorist. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico.

25. 7. 2015 ob 13.46 je na AC med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto zahod, občina Mirna Peč, osebno vozilo zapeljalo s ceste, prebilo zaščitno ograjo ter obstalo na brežini. Poškodovala se je ena oseba, katero so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi in vlečni službi pri nalaganju vozila. Na kraju je bil prisoten dežurni delavec DARSa.



BREŽICE
Močan veter, vetrolom

Ob 5.49 so gasilci PGD Sela pri Dobovi posredovali v Selah pri Dobovi, občina Brežice, kjer so s pomočjo avtodvigala razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na stanovanjsko hišo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.20 so gasilci PGD Sela pri Dobovi v naselju Sela pri Dobovi pomagali pokriti s kritino okoli šest kvadratnih metrov strehe, ki jo je razkril veter v neurju.

Ob 11.47 je občan javil, da se je v Selah pri Dobovi podrlo drevo, ki ne ogroža nikogar. Za odstranitev bo poskrbel sam.

Danes ponoči je močan veter na ekološkem otoku v Župelevcu, občina Brežice, prevrnil smetnjake. Posredovali so delavci Komunale Brežice.

Ob 8.45 je v Gabrju, občina Brežice, drevo ogrožalo objekt. Posredovali so gasilci PGD Gabrje, ki so drevo razžagali in ga odstranili z ograje.

Ob 7.15 se je na cesto Blanca - Čanje, občina Sevnica, podrlo drevo, ki je oviralo promet. Posredoval je dežurni pri Komunali Sevnica, ki je drevo razžagal in odstranil.

Ob 13.54 je na relaciji Sevnica-Tržišče, malo pred odcepom za Hinjce, podrto drevo na cesto ogrožalo varnost v prometu. Za odstranitev je poskrbel dežurni pri CGP Sevnica.

Ob 14.18 drevo na cesti Sevnica-Vrhovo v Šmarčni. Obveščeno CGP Sevnica.

Ob 15.42 je padlo drevo na cesto Zavratec-Škocjan, občina Sevnica. Posredoval je dežurni pri CGP Sevnica.

Ob 15.55 se je na Trnovcu, občina Sevnica zaradi neurja podrl kozolec. Posredovali so gasilci PGD Trnovec.

Ob 12.21 se je pri starem mostu na Cesti Krških žrtev v Krškem, drevo naslonilo na električni kabel. Drevo so odstranili dežurni pri Elektru Celje.

Ob 14.23 v zaselku Črete na Velikem Kamnu, občina Krško, je veter odnašal folijo in kritino, s katero so pred dnevi pokrili v neurju poškodovano streho. Posredovali so gasilci PGD Veliki Kamen.

Ob 14.45 v Veliki vasi, občina Krško, drevo ogroža promet na cesti. Posredovali so gasilci PGD Velika vas in dežurni pri podjetju Kostak Krško.


Udar strele

Ob 14.44 je v naselju Brezje pri Senušah, občina Krško, strela udarila v kozolec. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in gasilci PGD Senuše. Gasilci so s termo kamero pregledali ostrešje objekta, morebitnega požara pa niso zaznali. Strela je rahlo poškodovala ostrešni del kozolec.

Poplave, poplave meteorne vode

Ob 15.19 je na Cesti 4. julija v Krškem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilec Poklicne gasilske enote Krško, si je ogledal kraj dogodka, posredovanje pa ni bilo potrebno, saj je voda sama odtekla.

Ob 16.45 je zaradi neurja na cesto Boštanj-Arto, občina Sevnica, meteorna voda naplavila kamenje in manjše skale, na cesto Sevnica-Blanca pa pesek in blato. Posredoval je dežuren pri CGP Sevnica.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe, z električno energijo

Danes ponoči je prišlo do izpad električne energije na Vrbju, občina Kostanjevica na Krki. Do izpada je prišlo, ker je padlo drevo potrgalo, oziroma poškodovalo električne vode. Okvaro so delavci Elektra Celje odpravili v celoti nekaj pred 12. uro.

Ob 15.50 so bili v občini Brežice prebivalci naselja Pečice z okoliškimi kraji brez električne energije. Delavci Elektra Celje so okvaro na DV Zdole, do katere je prišlo zaradi preboja izolatorja ob udara strele odpravili nekaj pred 17. uro.