Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

Policisti in župani z roko v roki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2017 15:31

Policisti zelo dobro sodelujejo z lokalnimi skupnostmi na njihovem območju. Tudi na območju PU Novo mesto ni nič drugače. Tokrat je prišlo do koristnega srečanja.

Policisti lokalnih policijskih postaj na območju Policijske uprave Novo mesto zelo dobro sodelujejo z lokalnimi skupnostmi na njihovem območju. Poleg reševanja konkretnih varnostnih dogodkov in izvajanja drugih ukrepov za izboljšanje varnosti, jim policisti vsako leto predstavljajo rezultate svojega dela.

Za zagotavljanje večje varnosti so v številnih občinah ustanovljeni varnostni sosveti, v katerih sodelujejo predstavniki različnih institucij in skupaj s predstavniki policije in lokalnih skupnosti iščejo rešitve za izboljšanje varnostnih razmer v skupnosti. Policisti vsako leto pozovejo občine, na območju katerih izvajajo naloge, k podaji predlogov prioritetnih nalog pri zagotavljanju varnosti in te naloge po preučivi vključijo v letne načrte dela.

Včeraj so se tako župani občin odzvali vabilu vodstva Policijske uprave Novo mesto in prvič v taki zasedbi spregovorili o varnostnih izzivih in o tem, kako bi lahko sodelovanje še okrepili. Direktor Policijske uprave Novo mesto JanezOgulin je izpostavil pomen varnosti, ki je še posebej v sodobnem času in trenutnih razmerah ena najbolj izpostavljenih dobrin. Kako zelo pomembna je, pa se zavemo šele v trenutku, ko je ta na preizkušnji.

Že več let je temelj dela policistov policijsko delo v skupnosti in uspešnega zagotavljanja ter ohranjanja ugodnih varnostnih razmer si ni moč predstavljati brez tesnega sodelovanja z lokalnimi skupnostmi. Županjam in županom je vodstvo policije predstavilo organiziranost   Policijske uprave Novo mesto, pa tudi rezultati dela in izzivi za prihodnost. O varnostnih razmerah v posamezni občini in najbolj izpostavljenih težavah so spregovorile tudi županje in župani.

Po   zaključenem posvetu so si skupaj ogledali Operativno komunikacijski center Novo mesto, kjer so jim predstavili delo policistov, ki sprejemajo klice na številko 113 in policiste napotijo na kraj, kjer jih ljudje potrebujejo.