franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Pogodba za izgradnjo novega vrtca je podpisana

Piše: R.K.

Čas objave:
15.09.2023 12:02

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in direktor podjetja GPI Tehnika iz Novega mesta Gregor Merlin sta dopoldne podpisala pogodbo o izgradnji novega, 8-oddelčnega vrtca na Mirni.

Pogodbena vrednost naložbe je nekaj manj kot 2,2 milijona evrov, pri čemer resorno ministrstvo na podlagi razpisa iz leta 2021 zagotavlja 1,17 milijona evrov, preostanek pa občina iz proračuna. Novi, osemoddelčni vrtec z atrijem in terasami igralnic ter velikim osrednjim prostorom, upravnimi in servisnimi prostori mora biti zgrajen do 1. septembra 2024. Uredili bodo tudi 22 parkirnih mest. Na 7761 kvadratnih metrov veliki površini bo zazidanih 2465 kvadratnih metrov.

»Takoj ko se je pojavila možnost odkupa poslovnih prostorov bivšega Preventa, je občina pristopila k pogovorom za odkup tega prostora in na ta način smo postavili temelj za izgradnjo ali za rekonstrukcijo teh prostorov v vrtec, preostale prostore  pa upamo, da bodo zasebni investitorji namenili za trgovski center in nove stanovanjske površine. Mirna se širi, Mirna se veča in seveda potreba po vrtcu je toliko večja. Glede na to, da je pogodba danes podpisana, sem vesel, da bomo v roku manj kot enega leta prišli do novega vrtca,« pojasnjuje župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Izbrani izvajalec del je novomeško podjetje GPI Tehnika. Direktor Gregor Merlin je po podpisu pogodbe povedal: »Gre sicer za rekonstrukcijo objekta, kar zna biti malenkost bolj zahtevno. Ampak bomo napeli vse moči. Zaznali smo problematiko vrtca na sami Mirni. Zavedamo se, da je vrtec zelo pomemben za občino in za otroke, tako da se bomo potrudili maksimalno, da s 1. septembrom lahko otroci gredo v novo šolsko leto v nov objekt.«

V drugi fazi, torej po 1. septembru 2024, bodo – ob uspehu na evropskem ali državnem razpisu – na Mirni uredili še dodatna dva oddelka, večnamensko dvorano in kuhinjo. Trenutno sicer vrtec obiskuje 160 otrok v devetih oddelkih – sedem jih je v matični stavbi vrtca Deteljica, dva pa sta v prostorih Osnovne šole Mirna, kjer je letos sicer že 305 osnovnošolcev v 16 oddelkih in 41 učencev šole s prilagojenim programom. Število otrok narašča. »Za naš zavod Osnovna šola Mirna je to izredno velik dogodek, kajti mi se srečujemo kar s prostorsko stisko. Smo vse luknje, ki smo jih imeli, porabili za učilnice. Velika pridobitev bo tudi to, ker je stavba novega vrtca pritlična, brez stopnic,« pojasnjuje ravnateljica Osnovne šole Mirna Anica Marinčič.