Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice

Podnebna kavarna v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
04.11.2022 09:33

Podnebna kavarna prihaja v Novo mesto, beseda pa bo tekla o načinih varčevanja z energijo v gospodinjstvih.

Prihodnji torek ob 18. uri bo v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto potekal sproščen pogovor o načinih varčevanja v gospodinjstvu in brezplačno osebno svetovanje o porabi energije.

Pogovor bo potekal v okviru projekta Life IP Care4Climate. Odgovore na vprašanje, kako lahko na področju energije privarčujemo v gospodinstvu, bodo poskušali poiskati v moderiranem pogovoru, kjer bodo za strokovno plat poskrbeli gostje iz Ministrstva za infrastrukturo in energetski svetovalci mreže Ensvet.

Uvodni pogovor, kjer se bodo dotaknili učinkovite trajnostne mobilnosti in dejanj, s katerimi lahko učinkovito privarčujemo, se bo nato preoblikoval v osebno, brezplačno svetovanje glede porabe energije v gospodinjstvu. 

Prisotni se bodo lahko preizkusili v znanju na podnebnem kolesu sreče ter si postregli z brezplačno kavo in piškoti.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, oprtih na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, ki soustvarjajo projekt Life IP Care4Climate. V sproščeni toplini kavarniškega druženja seznanjamo širše občinstvo s podnebnimi spremembami, organiziramo predavanja in razprave, omogočimo spoznavanje strokovnjakov z različnih področij ter odgovarjamo na vprašanja, ki se porajajo v zvezi s podnebno problematiko.

Dogodek je brezplačen in je namenjen vsem, ki želijo s spremembo svojih navad v bolj trajnostne prispevati k blaženju podnebnih sprememb in privarčevati pri stroških za energijo. Prijave niso potrebne.