Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice

Otvorili pločnik, avtobusno postajališče, javna razsvetljavo in prenovljeno cesto v naselju Podreber

Piše: R.K.

Čas objave:
10.10.2022 09:51

Občina Semič 28. oktobra praznuje občinski praznik. Skozi mesec se v občini zvrstijo številni dogodki in otvoritve. V ta namen je bila v petek, 8. oktobra , otvoritev pločnika, avtobusnega postajališča, javne razsvetljave in prenovljene ceste v naselju Podreber.

Pester kulturni program otvoritve so pripravili krajani.

Zbrane je nagovorila županja Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je letos Občini vendarle uspelo uresničiti dolgoletno željo po prenovi ceste in ureditvi pločnika, javne razsvetljave in avtobusnih postajališč.

Investicija je zajemala rekonstrukcijo ceste v dolžini 1.050 metrov z ureditvijo odvodnjavanja po celotni dolžini, izgradnjo pločnika v dolžini 850 metrov, dveh avtobusnih postajališč z nadstrešnico in ureditev javne cestne razsvetljave z 29 svetilkami.

Izvajalec del je bilo podjetje KOP Brežice d.d., ki je dela pričelo izvajati julija 2021 in jih dokončalo avgusta letos.

Celotna vrednost investicije je znašala 761.037,25 evrov. Direkcija RS za infrastrukturo je financirala obnovo in razširitev cestišča z odvodnjavanjem v vrednosti 609.928,72evrov, občina pa je financirala pločnik, javno razsvetljavo in avtobusni postajališči v vrednosti 151.108,53evrov.

Investicijo je blagoslovil župnik, Luka Zidanšek, županja pa je skupaj z vaščanoma, Ludvikom Simoničem in Mišo Simonič, investicijo uradno predala namenu.