pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Šmarješke Toplice

Obuditi nameravajo projekt gospodarske cone Kronovo

Piše: STA

Čas objave:
25.11.2019 06:12

Svetniki Občine Šmarješke Toplice so ob nedavnem sprejemanju proračunskega rebalansa potrdili namero občine, da se ta loti prodaje zemljišč, ki jih ne potrebuje za svoje temeljne naloge. Občina namerava tako priti do pol milijona evrov, nekaj manj kot polovico tega denarja pa nameniti za obuditev projekta občinske gospodarske cone v Kronovem.

Šmarješki župan Marjan Hribar je za STA potrdil, da nameravajo v tej dolenjski občini, v kateri deluje le eno nekoliko večje proizvodno podjetje, nadaljevati pred leti zastali projekt gospodarske cone Kronovo.

Približno 1,7 milijona evrov vredno naložbo, za katero bodo iskali finančno podporo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je sicer označil za ključni občinski razvojni projekt, od katerega si obetajo najmanj 200 delovnih mest.

Projektno dokumentacijo so že izdelali in pripravili, za naložbo naj bi z omenjeno prodajo zemljišč in gozda še letos zagotovili 200.000 evrov. Urejanje cone bi lahko po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj steklo konec prihodnjega leta, je napovedal.

Šmarješka občina je sicer v dogovoru z lastniki zemljišč v Kronovem, morebitnimi naložbeniki in občinskimi svetniki prišla do soglasja o nakupu potrebnih zemljišč za urejanje komunalne in javne gospodarske infrastrukture - cest, kanalizacije, vodovoda in električne napeljave - v skupni vrednosti nekaj manj kot 180.000 evrov.

Od 11 hektarov pokrivajoče cone bo za ureditev omenjene infrastrukture odkupila sedem odstotkov zemljišč in sicer po ceni 25 evrov za kvadratni meter. To bo tudi enotna cena za druga zemljišča, ki jih bodo od lastnikov kupovali morebitni naložbeniki, je pristavil župan.

Hribar je še povedal, da je zanimanja za gospodarsko cono Kronovo, ki leži tik ob dolenjski avtocesti in v bližini Novega mesta, veliko. Ob novem trgovskem središču pa si na tej obetajo prostor za transportna, logistična in proizvodna podjetja, podjetja s storitveno dejavnostjo, hotel za prehodne goste, bencinsko črpalko, avtopralnico, postajališče za avtodome in podobno ponudbo.