evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice

Obnova Ceste na ribnik v Brestanici v naslednjo fazo

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2022 08:03

Prva faza obnove Ceste na ribnik skozi naselje Gorica, ki je obsegala razširitev ceste vključno z večnamensko potjo, je v zaključni fazi.

Zaključila naj bi se konec aprila, hkrati pa je že izdelana projektna dokumentacija za naslednji dve fazi, od naselja Gorica do novega mostu v Stolovniku ter od novega mostu do ribnikov. V KS Brestanica bo Mestna občina Krško sicer letos začela s pripravo projektne dokumentacije za obnovo Lovske ceste na grad, v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo pa bo pristopila k ureditvi prehoda za pešce na državni cesti pri brestaniškem gasilskem domu.

Cesta na ribnik bo v treh fazah obnovljena in razširjena z večnamensko potjo ob levi strani cestišča vse do konca leta 2023. Za 2. fazo obnove od naselja Gorica do novega mostu v Stolovniku trenutno poteka urejanje lastniških razmerij in pa priprava razpisne dokumentacije za izbor izvajalca. Dela na gradbišču naj bi se začela v tem letu, v naslednjem letu pa še dela 3. faze od novega mostu v Stolovniku do ribnikov.

Obnova Lovske ceste proti gradu v dolžini 400 metrov

Trenutno je v izdelavi tudi projektna dokumentacija in urejanje lastništva za obnovo in širitev Lovske ceste od odcepa s Šolsko cesto proti gradu Rajhenburg v dolžini 400 metrov, vključno z ureditvijo pločnika in javne razsvetljave.

Ureditev prehoda za pešce pri gasilskem domu

Mestna občina Krško in Direkcija RS za infrastrukturo bosta še v tem letu uredili prehod za pešce na državni cesti skozi Brestanico pri gasilskem domu. Podpisali sta sofinancerski sporazum, sredstva so zagotovljena, v spomladanskih mesecih pa bo izveden razpis za izvajalca.