franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Občina Kočevje in pristojne službe sprejele urgenten načrt za pomoč onemoglemu 59-letniku

Piše: STA

Čas objave:
30.01.2024 08:48

V občini Kočevje je zjutraj na pobudo župana Vladimirja Prebiliča potekal sestanek pristojnih služb, na katerem so se dogovorili o možnih rešitvah za 59-letnika, ki naj bi živel v nemogočih razmerah. Dogovorili so se, da ga bodo začasno premestili na drugo lokacijo, zagotovili mu bodo tudi zdravstveno oskrbo.

Slovenske novice so namreč poročale o 59-letniku, ki živi v starem podstrešnem stanovanju, v katerem vladajo nemogoče higienske razmere. Hkrati naj bi imel številne zdravstvene težave, zaradi katerih je obležal in ne more več vstati.

Kot so sporočili iz Občine Kočevje, so na sestanku sprejeli urgenten načrt, kako pomagati 59-letniku. Med drugim so se dogovorili, da mu bo Zdravstveni dom Kočevje zagotovil zdravstveni pregled in redno nego oz. patronažo, zavod Jutro pa mu bo dostavljal hrano in izvajal nego.


Začasno bodo sicer 59-letnika premestili na drugo lokacijo. Vmes bo center za socialno delo prevzel izvedbo čistilne akcije v stanovanju, zdravstveni dom pa oddal vlogo za namestitev v dom starejših občanov. To vmesno obdobje bo tudi zagotovil ustrezno negovalno posteljo.

Občina bo medtem zagotovila popis del za obnovo hiše in ocenila stroške. Del stroškov za nujno sanacijo bodo pokrili iz sredstev Ustanove Županov dobrodelni sklad, glede možnosti delnega kritja sanacije in opreme se bodo povezali še z območno enoto Rdečega križa.

Na sestanku so sicer ugotovili, da je bil 59-letnik že vključen v različne oblike pomoči, pri čemer je določene oblike sam zavrnil. Osrednji vzrok, da je do nastalega položaja prišlo, pa naj bi bila neusklajenost med pristojnimi službami. "Ravno zato primeri, kot je ta, kažejo nujnost sistemskega pristopa različnih državnih in občinskih služb ter koncesionarjev, saj dobrodelni prispevki ne morejo in ne smejo nadomeščati sistemskih pomanjkljivosti in podpore," so ob tem zapisali na Občini Kočevje.