pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Novomeški košarkarji izgubili proti Olimpiji

Piše: STA

Čas objave:
28.02.2019 10:15

Košarkarji Krke so včeraj v 1. krogu lige Nova KBM za prvaka izgubili proti Petrol Olimpiji s 65:70.

Ljubljanska ekipa je prišla do prve zmage v ligi za prvaka. V Novem mestu je vodila večino tekme in na koncu zasluženo osvojila prvi točki.

Prvi polčas je pripadel Ljubljančanom, ki so vodili z izjemo samega uvoda tekme. Izbranci Jureta Zdovca so si že v prvi četrtini priigrali lepo prednost, v drugi pa nekajkrat vodili za 12 točk, na glavni odmor pa so nesli devet točk zaloge.

Krka, ki je v prvem polčasu iz igre metala le 26-odstotno, je v tretji četrtini izničila zaostanek in v 28. minuti tudi povedla.

Sredi zadnje četrtine pa so Ljubljančani spet pobegnili na 12 točk razlike, prednost pa so nato znali zadržati do konca.

Pri domačih je bil s 13 točkami najboljši Dominik Mavra, pri gostih pa s 14 točkami Miha Lapornik.

Simon Petrov, trener Krke: "Tekmo smo začeli preveč nervozno, poznalo se je, da že dolgo časa nismo imeli tekme. Naredili smo precej nespametnih napak tako v obrambi kot v napadu. Olimpijo smo ulovili in ko nam je to uspelo, smo spet padli. Bili smo premalo zbrani in upam, da bo v naslednji tekmi že boljše. Videlo se je, da je Olimpija igrala dobro obrambo in bo temu še naprej tako."

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije: "Vedno je lepo zmagati, a kaj, ko te ves čas preganjajo tekme regionalne lige in tudi mi smo z mislimi že pri prihajajoči tekmi. Prikazali smo nekaj dobrih potez, a zavedati se moramo, da je naša igra še vedno daleč od kakšne resne košarke. Danes je bilo to dovolj za zmago, naslednjič morda ne bo. V tretji četrtini smo padli v ritmu, pričakovano, saj je sistem igre nov za vse fante, a se nam je uspelo pobrati in v zadnji četrtini znova zaigrati bolje. Posebnega veselja v slačilnici po tekmi ni bilo, verjetno tudi zato, ker se fantje zavedajo, da nas sila pomemben obračun čaka že v ponedeljek."

Novomeščani bo tekmo 2. kroga igrali šele 20. marca, ko bodo gostovali pri Heliosu, Olimpija pa bo gostovala pri Sixt Primorski, termin tekme pa še ni znan.