sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Novo mesto

Nov vlak pričakujejo ob 20. uri

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2015 18:26

Razmere povezane z begunsko problematiko v Sloveniji so se popoldne še dodatno umirile.

Na Šentilju je bil sprejemni center ob 18. uri skoraj prazen, a tam zdaj pričakujejo vlak z novimi migranti iz Dobove ter avtobuse iz Gruškovja. Tudi v Dobovi zvečer po treh današnjih vlakih pričakujejo novega z več kot tisoč ljudmi.

DOBOVA

Na mednarodni železniški mejni prehod Dobova so danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljali trije vlaki z migranti. Nekaj več kot 2000 tujcev, ki so prispeli ob 4. in nekaj po 8. uri, so po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi, policisti z avtobusi in vlaki že pospremili proti Šentilju in Jesenicam.

Okoli 16. ure je v Dobovo pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo nekaj več kot 1000 migrantov. Po policijskih postopkih in oskrbi bodo z vlakom in avtobusi prepeljani v nastanitvena centra Šentilj in Gornja Radgona. Še en vlak v Dobovi pričakujejo po 20. uri, z njim pa naj bi v Dobovo prispelo še nekaj več kot tisoč migrantov. V sprejemnem centru je bilo sicer ob 19. uri nekaj sto migrantov z vlaka, ki je prispel okoli 16. ure.

ŠENTILJ

V nastanitvenem centru Šentilj se je skoraj 3000 beguncem, ki so bili tam preko noči, čez dan pridružilo še 1800 novih. Iz sprejemnega centra v Gruškovju so z avtobusi pripeljali 602 migranta, 153 jih je z avtobusi prispelo iz Vrhnike, 498 iz Celja, z vlakom iz Dobove pa so jih pripeljali 555. Avstrijski varnostni organi so čez dan sprejeli 4563 migrantov.

V Šentilju, kjer je bilo okoli 18. ure le še nekaj več kot 200 ljudi, sicer zvečer pričakujejo približno 2000 novih migrantov, ki bodo tja prispeli z vlakom iz Dobove in okoli 500 migrantov, ki bodo prispeli z avtobusi iz Gruškovja.

GRUŠKOVJE

V sprejemnem centru v Gruškovju je bilo okoli 18. ure še 298 migrantov, ki pa so zdaj na poti v Šentilj.

GORNJA RADGONA

Vseh 1915 migrantov, ki so danes v treh skupinah zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni, je bilo okrog 17. ure sprejetih v Avstrijo. Še danes med 21. in 22. uro bo iz Dobove v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih novih 327 migrantov.

PETIŠOVCI/DOLGA VAS

Ob 18.15 je po predhodni najavi hrvaških varnostnih organov na mednarodni mejni prehod v Petišovce prispelo deset avtobusov z okrog 550 migranti. Postopek evidentiranja tujcev bo potekal v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja bodo migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Poročilo ob 18:00

Danes so v spremstvu hrvaških policistov na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljali trije vlaki z migranti.

Nekaj več kot 2000 tujcev, ki so prispeli ob 4. in nekaj po 8. uri, so po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi, policisti z avtobusi in vlaki že pospremili proti Šentilju in Jesenicam.

Okoli 16. ure je v Dobovo pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo nekaj več kot 1000 migrantov. Po policijskih postopkih in oskrbi bodo z vlakom in avtobusi prepeljani v nastanitvena centra Šentilj in Gornja Radgona.

Okoli 20. ure po besedah Alenke Drenik, predstavnice za odnose z javnostmi s Policijske uprave Novo mesto, pričakujeo naslednji vlak, s katerim naj bi v Dobovo prav tako prispelo nekaj več kot 1000 tujcev.