boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

NLB junija zapira osem poslovalnic, tudi v Novem mestu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.03.2016 15:33

Nova Ljubljanska banka (NLB) bo 1. junija zaprla osem poslovalnic - v Pivki, Sodražici, na Beethovnovi in v Savskem naselju v Ljubljani, v velenjskem nakupovalnem centru, poslovalnico Supermesto na Ptuju, Drska v Novem mestu in poslovalnico v Trzinu.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v banki, optimizacija poslovne mreže sodi med nujne ukrepe zniževanja stroškov poslovanja, s katerim se prilagajajo današnjim in predvidenim razmeram na trgu. Poteka na podlagi ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost.

Za prenos poslovanja v druge poslovalnice bo, kot poudarjajo v NLB, v celoti poskrbela banka, številke računov in plačilnih kartic bodo ostale nespremenjene, prav tako vsa medsebojna pogodbena razmerja. Vsem strankam iz poslovalnic, ki se bodo zaprle, bo banka nudila nekatere ugodnosti. Tako jim bodo med drugim za šest mesecev oprostili stroške vodenja osebnega in poslovnega računa.

NLB bo z optimizacijo poslovne mreže in ukinjanjem posameznih enot nadaljevala tudi v prihodnje. Že lani so v banki začeli tudi z intenzivno prenovo poslovalnic in v njih uvedli t. i. "open space" koncept, ki omogoča odprto komunikacijo z bančnim strokovnjakom, brez vmesnih pultov ali stekel.