palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Matino Antunović in Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju tudi na hrvaški televiziji

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice

Nezakonito prestopili državno mejo

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
31.01.2018 12:12

Črnomaljski policisti so dopoldne med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Bojanci izsledili prijeli osem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v kateri je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem

kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara.


PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Krški policisti so bili nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči v Straži pri Raki. Opraviili so ogled in ugotovili, da je 81-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Okoli 10. ure je pri Uršnih Selih 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v skalo. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.


KRIMINALITETA

Vlom

 Med 27. 1. in 30. 1. je v kraju Hmeljčič nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil dva televizijska sprejemnika, kosilnico in suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2500 evrov.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Črnomaljski policisti so dopoldne med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Bojanci izsledili prijeli osem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Eden izmed tujcev je bil v slabem zdravstvenem stanju, zato so poklicali reševalce, ti pa so 21-letnega moškega odpeljali v novomeško bolnišnico.