zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Novo mesto

Nasilnež se je znašal nad ženo in otroki

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
02.08.2018 11:55

Včeraj pozno popoldne so novomeški policisti posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so,da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroki.

183657_184022_nasilje.jpg

Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal inventar in pohištvo. Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hči pa večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hči s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila. Pomoč so ji nudili v zdravstvenem domu, od tam pa so jo prepeljali v bolnišnico.

112159_172351_nasilje_v_druzini__pretepa_zeno.jpg

Policisti so nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so tudi orožje s katerim je grozil. Ugotovljeno je bilo, da moški že dalj časa izvaja nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Žrtve žali, jim grozi in jih pretepa. Tudi v preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil in v njih meril z orožjem.

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in
preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Osumljenec je več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. 

Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.