podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Raka

Na OŠ Raka kmalu z dvema novima učilnicama

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2021 08:49

Občina Krško je lansko jesen pristopila k rešitvi prostorske stiske na OŠ Raka z nadkritjem dveh atrijev, s čimer bodo pridobili dve novi učilnici velikosti 35 m2 in 54 m2. Naložba, vredna okoli 366.000 evrov, je v zaključni fazi.

Poleg nadkritja dveh atrijev so dela obsegala tudi sanacijo dela strehe, vgradnjo strešnih oken, ureditev elektroinstalacij in tlakov, nabavili so tudi vso potrebno opremo. Trenutno so dela v zaključni fazi, v teku je pridobivanje uporabnega dovoljenja. V novi učilnici se bodo učenci po načrtih vselili še v tem šolskem letu.

Osnovno šolo Raka z vsemi devetimi razredi sicer zadnje šolsko leto obiskuje nekaj več kot 260 šolarjev, tamkajšnji otroški vrtec pa nekaj več kot 120 otrok. Število tamkajšnjih šolarjev sicer raste, v zadnjih desetih letih pa se je okrepilo za več kot 100 otrok. Kljub temu, da so raško šolsko stavbo leta 2011 prenovili, preuredili in dozidali, pa so se zadnja leta srečavali s prostorsko stisko. Glede na to, da je en šolski razred zadnja tri leta gostoval v prostorih krajevne skupnosti, poučevali pa so tudi v knjižnici in vseh šolskih kabinetih, se nove pridobitve veselijo.