podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice London

Na ogled in otip Dianine obleke

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.02.2017 17:05

Bleščeče, elegantne in drzne obleke, ki jih je nosila princesa Diana bodo ob 20. obletnici njene smrti postavili na ogled v Kensingtonski palači, njeni londonski rezidenci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Razstava z naslovom Diana: Her Fashion Story (Diana: Njena modna zgodba) bo zaokrožila princesin stil od zadržanih oblek, ki jih je nosila na prvih javnih nastopih, do glamuroznih kosov iz njenega kasnejšega življenja.

"Vsaka obleka je kot majhna biografija. Ne gre le za to, kakšne kose je nosila, temveč obleke pripovedujejo njeno zgodbo," je povedala moderatorka razstave Libby Thompson.

Med osrednjimi kosi razstave bosta tudi nežno roza bluza oblikovalca Davida Emanuela, ki jo je princesa nosila na zaročnem portretu leta 1981 in modra žametna obleka Victorja Edelsteina, ki jo je nosila na plesu Bele hiše leta 1985, na katerem je plesala tudi z ameriškim igralcem Johnom Travolto.



Slednjo so na dražbi pred tremi leti prodali za 310.000 evrov.

Princesa Diana, ki je življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu leta 1997, je sicer znana po tem, da je spremenila pravila kraljevega oblačenja v bolj neformalno.

Razstava v Kensingtonski palači se bo razširila tudi na tamkajšnje vrtove, kjer bosta princesina sinova, princ William in princ Harry, obletnico njene smrti počastila z novim kipom princese.